Dagens motstander: IØF Arendal – Kolstad

Dagens motstander: IØF Arendal

ØIF er et meget sterkt lag, ikke minst på hjemmebane. Så langt har de spilt fem seriekamper hjemme i Sør-Arena; vunnet fire og spilt én uavgjort – mot Fjellhammer.Sondre Paulsen, ØIFs toppscorer så langt i sesongen. Den venstrehendte bakspilleren har spilt 40 A-landskamper – i årene 2010 til 2014 – som kantspiller. (FOTO: ØIF ARENDAL)


Etter kvartfinalekampen mot oss, som vi tapte 24-28, har fire kamper endt med tre seire og én uavgjort. ØIF er kjent for å prestere veldig godt i forsvar, og det resulterer også i mange kontringer.

Når laget har flere meget sikre og raske kontrere, så er det ikke så rart at Kurtovic-mannskapet faktisk er det laget som har scoret flest mål (300) etter ti serierunder.

Toppscoreren er rutinerte Sondre Paulsen, venstrehendt bakspiller, med 53 nettkjenninger (16 fra 7-meteren). I cupkampen mot oss scoret han syv (brente én straffe!) – det samme antallet som Lars Jakobsen. En annen viktig faktor som ga ØIF cupavansement på bekostning av oss, var keeper Kristijan Jirisic.

GOMO SIER: «Vi har et surt cuptap å revansjere fra sist vi var i Arendal. Jeg tror fortsatt ikke at de kommer med noe som vil overraske oss. De spiller for eksempel aller helst et 5-1-forsvar. Jeg ser at de har manglet karer som Vidovic og Vildalen i et par kamper siden sist vi møtte dem. Men det gjør ikke noen forskjell. De spiller likedan og har gode «innslagsspillere». Selv om vi hadde noen muligheter i kvartfinalen for en liten måned siden – ett mål bak da det sto igjen fem minutter – så har vi nok å ta tak i når det gjelder egne prestasjoner.»