Nå leder han både klubb og hall – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå leder han både klubb og hall

I over 12 år har Jostein Sivertsen (37) ledet Kolstad Håndball. Nå er han også daglig leder i Kolstad Arena.

Jostein Sivertsen – nå daglig leder både i Kolstad Arena og Kolstad Håndball.


Jostein overtar stillingen som Arena-leder etter Heidi Sæterhaug.

– Heidi ble ansatt 1. januar 2018, og åtte måneder før hallen ble tatt i bruk. Siden 2018 har vi vært gjennom en lang etableringsfase hvor vi ikke minst har gått opp løypa for å komme over i ordinær drift. Der er vi nå. Heidi har i denne viktige innkjøringsperioden gjort en veldig god jobb, roser den nye daglige lederen av treflate-hallen på Kolstad.

Formelt ble Jostein fra 1. november leder av Kolstad Arena drift AS, et selskap som er heleid av Kolstad Håndball. 

– Arbeidet mitt som leder av hallen vil i hovedsak gå ut på å sørge for utleie av hallen og booking av forskjellige arrangement, noe som det naturlig nok er heller lite av i disse korona-tider. Tilsyn i hall mens den er i bruk er det klubbmedlemmer som står for i samarbeid med ansatte i driftselskapet, og for det får vi tilsynsmidler fra fylket (som eier hallen). Selve vaktmester-oppgavene er det fylket som skjøtter, sier hall-lederen og legger til at klubbens drifts-AS nå har en og en halv stilling – i tillegg til leder-funksjonen:

– Min oppgave blir å koordinere virksomhetene, ikke administrere først og fremst, men i størst mulig grad legge til rette for at både ansatte og frivillige kan gjøre en best mulig jobb. Vi har mange flinke folk både i klubben og hallen. Nå blir det viktig å se klubb og hall mer i sammenheng. Vi drifter hele hallen, og mens det på dagtid er videregående-skolene på Kolstad og Tiller som bruker de tre hallflatene, så er det håndballaktivitet på ettermiddags- og kveldstid.

Jostein Sivertsens oppgaver som daglig leder av klubben, vil i det store og hele være uforandret. Det vil si at han slett ikke vil ha «fritidsproblemer» i tiden som kommer…

– At vi har fått Vegard (Selven) til klubben som markedssjef, det har frigjort mye av min tid. Nå blir det som leder for hall og klubb viktig å bidra til at kommunikasjonen er god. Og tro det eller ei, jeg er blitt litt flinkere til å delegere oppgaver, sier «dobbeltlederen» med et smil.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER