Kolstad må trekke seg fra europacupspill – Kolstad

Kolstad må trekke seg fra europacupspill

På grunn av økende korona-smitte i hele Europa har Kolstad Håndball bestemt seg for å trekke laget fra europacupen.

Kolstad skulle etter planen møtt estiske Põlva Serviti i 2.runde av EHF European Cup. Første kamp skulle vært spilt i Estland førstkommende lørdag. Det blir det ikke noe av. Daglig leder Jostein Sivertsen forklarer:

– Jeg var i Teams-møte med Håndballforbundet og Norsk Topphåndball i går. Da fikk jeg beskjed om at helsemyndighetene fortsatt ikke har gitt unntak for ti dagers karantene dersom man drar til land som har 150 smittede per 100 000 innbyggere. Estland har nå 137 smittede per 100 000, og det tallet stiger for hver dag. Og siden helsemyndighetene da ikke gir unntak fra karantene-regelen, hadde vi til syvende og sist ikke noe annet valg enn å trekke oss.

Sivertsen sier videre at Kolstad gjorde et utspill overfor Det europeiske håndballforbundet (EHF) med spørsmål om det var mulig å utsette kampene:

– Tidligere i dag fikk jeg svar fra EHF om at en utsettelse ikke var mulig, noe som vi for så vidt skjønte det var liten håp om å få godkjent siden neste runde i e.cupen er terminfestet så tidlig som til midten av desember.

– Dette innebærer dessverre at e.cup-eventyret for oss er over før det har startet. Vi får gi jernet i vår hjemlige serie og satse på at vi kan kvalifisere oss til e.cup-spill neste sesong – i Kolstad Arena foran fullsatte tribuner og stormende jubel.

Det blir ikke europacupspill denne sesongen på Håkon Følstad (t.h.), Eskil Dahl Reitan og de andre kolstadspillerne; men kanskje neste sesong…

For spillerne som hadde sett frem til å få spille europacup kommer den uunngåelige beslutningen om å trekke seg både som en lettelse og en skuffelse, eller hva, lagkaptein Håkon Følstad?

–  Ja, det vil jeg si. Å få spille e.cup med Kolstad har vært en drøm i lang tid. Nå blir det ikke noe av, denne sesongen i alle fall, og det synes jeg er trist. Jeg må innrømme at jeg slet med å få sove i går kveld da jeg skjønte hva konklusjonen ville bli.

– På den andre siden, i det store «pandemi-bildet», er det en lettelse at beslutningen er tatt. Nå slipper vi å bruke energi og å være bekymret for hva som kan skje, både helsemessig og økonomisk om vi reiser utenlands. Det har naturligvis også opptatt meg ekstra som familiefar med to små barn. Nå får vi på kort sikt bruke all vår energi på å slå Runar i Kolstad Arena i morgen, sier kaptein Håkon.

Tekst: TORE SÆTHER