Dagens motstander: RUNAR – Kolstad

Dagens motstander: RUNAR

Den gamle storklubben fra Sandefjord med fire seriegull, fire kongepokaler og fire sluttspillseire måtte finne seg i en to sesongers dupp ned på nivå to etter 2015/16-sesongen. Det var Kolstads første sesong i eliten, og begge kampene mot Runar endte med Kolstad-seier. 

Etter at vestfoldingene rykket opp igjen, har de to lagene møtt hverandre fire ganger, som har endt med én seier og ett tap til hver av lagene i begge sesongene. 

I comeback-sesongen i eliten (2018/19) havnet Runar helt oppe på fjerdeplass mens de forrige sesong måtte nøye seg med plass nummer ti.

Foran denne sesongen har Leif Gautestads mannskap mistet syv spillere og hentet inn like mange. To av nykommerne flyttet over fra eliteserie-konkurrent; André Christiansen fra Drammen og Amadeus Hedin fra Fold St. Hallvard.

En sentral spiller hos dagens motstander i Kolstad Arena er den 31 år gamle bakspilleren Tobias Rivesjö (BILDET). Svensken er inne i sin andre periode som Runar-spiller. Første gang kom han til 2011/12-sesongen og ble værende i tre sesonger. Da scoret han totalt 544 mål og snittet på 5,3 per kamp. Fra Runar gikk ferden til tysk bundesliga hvor han spilte for tre klubber, blant annet Leipzig. 

(FOTO: Runar Sandefjord)

Da Runar sto klar til å gjøre eliteserie-comeback, 2018/19-sesongen, signerte storscoreren nok en gang på Runar-papir. Hittil i sesongen er han lagets  toppscorer med 53 nettkjenninger, fem mål flere enn en annen Tobias, Glemming, som holder til ute på høyrekanten.

Dette sier GOMO om Runar:
«Runar er et fysisk lag med ikke minst robuste bakspillere. De har skarpe skyttere som Frigstad (spiller nummer 7), Christiansen (13), Hedin (55) og ikke minst Rivesjö (22). Rivesjö er sentral  i det meste, skyter, tar valg i overtall og tar også syvmetere, har jeg sett.

Offensivt bruker de mye kantoverganger for å flate ned for skytterne og for å isolere. Det blir veldig viktig for oss å henge med i dette spillet. De er også flinke til å slippe ballen til kant. Dessuten er trener Gautestad glad i jugge-spill, så det kan vi også vente oss.

Defensivt er det stort sett 6-0 det går i. Regner også med at de kan komme med en 5-1 om de føler det blir nødvendig. Og bakerst i laget har de danske Christensen, kanskje  ikke fullt så god som for noen år siden, men fortsatt en meget god målvakt. Han er også en målvakt som tar frem det beste i seg når det er nødvendig.»