«Jeg får masse tillit og spiller mye» – Kolstad

«Jeg får masse tillit og spiller mye»

– Jeg dro til Aarhus fordi jeg hadde forventning om å få spille mye. Det har slått til. Jeg får masse tillit.

Det sier William Aar dagen derpå etter en veldig viktig seier (36-28) over «norskeklubben» Mors-Thy med Jonas Wille som trener og bakspillerne Sander Øverjordet og Erik Toft. Århus-laget har tradisjonelt hatt bry med Mors-Thy, men denne gangen gikk det greit for Erik Veje Rasmussens gutter. William bidro blant annet med tre scoringer:

– Vi kjemper om å komme med til sluttspillet, og derfor er det så viktig å vinne de kampene vi «må» vinne, som den mot Mors-Thy i går, sier William.

Så langt i sesongen har William notert seg for 35 scoringer, tredje mest i klubben. Én av de to som har flere scoringer, er svenske August Wiger – ved siden av William den eneste i spillertroppen som ikke er dansk.

– Hvordan er livet på Jylland utenom håndballhallen?

– Jeg trivs. Det er en fin spredning av rutinerte spillere som også har familie og oss unge. Jeg er en del sammen med August, og så er vi seks stykker som treffes én gang i uka og spiller kort. Selvsagt blir det noen alenekvelder, men jeg føler jeg er ganske flink til å sosialisere meg, sier William. 

Danmark står nå oppe i en krevende korona-situasjon, både med og uten smitte av mink. Så langt er det ingen kamper i Herre Håndbold Ligaen som er utsatt på grunn av korona.

– Vi har ikke hatt noe smitte i klubben, og vi testes én gang i uken, forteller William. Han vet foreløpig ikke om det blir jul i Trondheim eller i Danmark. 

– Jeg synes det er litt uklart i forhold til karanteneregler ved eventuell hjemreise og også tilbake til Danmark. Det snakkes både om at man må i karantene-hotell, men også at man kan ha karantene hjemme dersom man har egen leilighet, og det har jo jeg i Trondheim.

Århus Håndbold har seks kamper igjen før årsskiftet; den siste spilles dagen før lillejulaften.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Århus Håndbold hjemmeside