Landslagstrener Ole Martin Viken på plass i Kolstad – Kolstad

Landslagstrener Ole Martin Viken på plass i Kolstad

Ettermiddagens treningsøkt i Kolstad Arena: spillernes første møte med Ole Martin Viken – lagets nye fysiske trener frem til sommeren 2022 – minst. Det så ut til å være god match fra første stund.

Ole Martin Viken peker og forklarer – for fra venstre Rasmus Mølgaard, Eskil Dahl Reitan (med ryggen til) og Aksel Hald.

Forsvarsspill var hovedtema på dagens trening. Håndballguttas, og nå Kolstads, fysiske trener ledet første del av økta, oppvarming med forsvars-relaterte øvelser. 

«Planken» påplusset med ball. Foran Ole Martin Viken, Torbjørn Fredriksen Eide – snart med ball

Viken var først i går på plass i sin leide leilighet i Melhus, direkte fra Oslo og korona-karantene (i forbindelse med landskampen i Italia). På formiddagen i dag var den nye Kolstad-treneren og Stian Gomo opptatt med å legge planer for resten av måneden, desember og januar. I tillegg hadde de to trenerne en økt med neste sesongs Kolstad-spiller, Aksel Hald. Tromsø-gutten har trent med sine kommende lagkamerater hele denne uken.

– Det var viktig å gi Aksel innspill og et opplegg som han kan ta med seg hjem til treningsarbeidet i Tromsø, sier Stian – som fikk kjørt seg med litt styrketrening selv også…

Aksel Hald fikk i formiddag en individuell økt med Ole Martin Viken – og program til å ta med seg hjem til treningshverdagen i Tromsø. (FOTO: Stian Gomo)

Når nå Ole Martin Viken er blitt en del av Kolstads trenerapparat, vil han være med på alle treningene. På formiddagen vil han enten være på klubbkontoret eller drive individuelt arbeid med spillere. 

– En del tid i starten vil også gå med til å gjøre seg godt kjent med alle spillerne, forteller hovedtreneren. Ole Martin vil selvsagt også ha en viktig rolle på spillerne to «semiproffe» dager, mandager og torsdager. Da møtes spillerne på formiddagen, kjører ei økt og spiser lunsj sammen før ettermiddagens trening.

– Foreløpig gjør sivil jobb det ikke mulig for alle spillerne å være med på disse formiddagsøktene, men vi er mellom åtte-ni og elleve spillere på disse dagene, og det er ikke så verst, synes Gomo.

Ole Martin Viken og Kolstad-gjengen har funnet tonen – her med Vegard Samdahl og Ronald Putans.

Når Ole Martin Viken er fraværende med landslaget, vil Nicolai Hildre lede «Ole Martin-øktene»: – Det blir bra. Nicolai og spillerne har en god relasjon, som jeg har forstått det, sier Ole Martin.

Kolstad forsterket med landslagets fysiske trener. Spennende. Spillergruppa og i front trener-kvartetten, fra venstre: Stian Gomo, Ole Martin Viken, Vegard Samdahl og Olav Sødal.


Og opplegget med den ukentlige styrketreningsøkten, onsdager på Olympiatoppen i Granåsen, det vil fortsette. For som Ole Martin Viken sier det:

– Det er naturligvis ingen grunn til å endre på noe som fungerer godt.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther