Dagens motstander: FJELLHAMMER – Kolstad

Dagens motstander: FJELLHAMMER

Vi innledet sesongen mot nyopprykkede Fjellhammer med et forsmedelig og stort tap. Pauseledelse med ett endte i syvmålstap – 26-33.

Og den største årsaken til tapet var Fjellhammer-målvakt Marcus Fredriksen som reddet hele 19(!) Kolstad-skudd – inklusive to fra syvmeteren. I tillegg imponerte lørenskoglaget etter pause med sitt spill også takket være 2003-modellen Benjamin Berg, én av tre Fjellhammer-spillere med fem scoringer. 

Da Fjellhammer sist søndag slo Viking 28-23 (BILDET) i meget viktig bunnoppgjør i Stavanger, sørget den 17 år unge høyrebacken for syv scoringer. 

Mot Viking så ikke Kolstads «målvakt-spøkelse», Marcus Fredriksen, ut som «verdens beste», slik tilfellet var i Lørenskoghallen i slutten av august. Han nøyde seg med fem redninger før han på tampen av førsteomgangen ødela en tommel og måtte dra til legesjekk i stedet for å stå i mål de siste 30 minuttene. Det fikk ingen negativ effekt for Fjellhammer, som trakk en annen god målvakt «opp av hatten». Alexander Lein Martinsen reddet det ene nærskuddet etter det andre, to fra syvmeteren blant dem, og endte med ti redninger – redningsprosent 50! – en helt avgjørende faktor den viktige bortebaneseieren. 

Gomo sier: «Vi fikk jo selv følt på kroppen i første kamp mot Fjellhammer at det er krigersk lag. De har etter seieren mot oss imponert videre, er et lag som har fått mye ut av sine spillere. De har hatt sine skader, blant annet spilte ikke playmaker Trym Skoglund sist søndag mot Viking hvor de to en sterk seier. Fjellhammer har vært med i de aller fleste kamper, men har fått relativt dårlig betalt i form av poeng. Vi vet nå bedre enn i seriestarten hva vi kommer opp mot. Spiller vi på høyde med det vi gjorde mot Drammen og Runar for eksempel, så skal det være godt nok til å vinne.»