Gomo med Berge «på tråden» – Kolstad

Gomo med Berge «på tråden»

Under onsdagens kamp mot Fjellhammer hadde landslagstrener Christian Berge Stian Gomo på øret.

Hvordan og hvorfor? Berge forklarer:

– Jeg har behov for å være i et aktivt miljø mellom landslagsaktivitetene. For to år siden var jeg i Bodø (med Børge Lund som trener), og i fjor var jeg noen dager i svenske Skövde da Jonas Wille var trener der. Slike opphold er spesielt verdifulle for meg i denne på mange måter rare sesongen, med korona-restriksjoner som gjør at vi med landslaget får færre muligheter til å forberede oss.

Christian Berge lyttet på Gomos lagledelse i onsdagens kamp mot Fjellhammer.

I løpet av dagene i Kolstad Arena har Berge kjørt noen treningspass, vært med på taktikkmøte og under kampen mot Fjellhammer med direktekontakt med Kolstad-treneren:

– Stian hadde mikrofon på seg og jeg mottaker slik at jeg kunne høre alt han sa på benken og i time out’er. På den måten får jeg øvd på å ha den spesielle kampfølelsen etter å ha vært med på to treninger og også hørt på lagets planer og opplegg for kampen. Jeg får altså trent på å se løsninger fra tribunen når jeg er forberedt og vet hva Kolstad ønsker – situasjoner som jeg har på landslaget, men som det er blitt uvanlig liten anledning til å øve på med landslagsspillerne – på grunn av korona-situasjonen.

I pausen rakk de to trenerne å ha en kjapp meningsutveksling; tema kontringer:

– Vi var enige om at i de første ti minuttene var kontringsfasen god, men utover i omgangen ble det for rolig. Fortsatt og kjør kontra ble en parole for andreomgangen, fortalte Christian og ga mye skryt til Gomo og hans kampledelse:

– Stian er god på benken, synes jeg. Han er verbal og konstruktiv. I tillegg har han glimt i øyet, noe som er så viktig for en trener. Det er rett og slett moro å være rundt ham, sa landslagssjefen.

Og med VM i Egypt halvannen måned unna; ser Berge for seg hvordan troppen vil se ut…?

– Ja, i stor grad. Dersom det ikke blir skader som ødelegger for oss, har jeg troppen langt på vei klar. Det er spørsmålstegn ved bare et par tre plasser.

Håndballgutta reiser til Egypt med minst 18 spillere. Første kamp (14. januar) er mot Frankrike; så følger USA to dager senere og Østerrike to dager etter det igjen. For å si det forsiktig; innledningskampen blir en nøkkelkamp…

Tekst: TORE SÆTHER
Foto: ROBERT MAGNUSSEN