Dagens motstander: VIKING HÅNDBALL – Kolstad

Dagens motstander: VIKING HÅNDBALL

Første kamp mot Viking ga oss en komfortabel 11-målsseier. Det aller beste var en defensivt flott 1. omgang med bare syv(!) baklengs. Ti innslupne etter pause er også godkjent – og vel så det.

Nyopprykkede vikingspillere hang med de første 10-12 minuttene. Så var det Kolstad-regi resten av kampen. Dagens motstander har bare to seire (mot Halden og Sandefjord) og ligger dårlig an på tabellen som nest sist. I sin siste kamp, hjemme mot Fjellhammer, så det lenge ut som om det kunne bli en sjelden poengfangst. Fjellhammer jaget hele kampen og var første gang i ledelsen da det gjensto ca. et kvarter. Men så begynte Viking-spillerne å brenne den ene store sjansen etter den andre, og da var løpet kjørt.

På Viking er Kjartan Johansen (BILDET) en målfarlig skytter. Han er klubbens toppscorer med 64 goaler, og mot Fjellhammer laget han åtte av dem.

Målvakt Ole-André Lerang var god mot oss for tre måneder siden – reddet 12 skudd – og viste styrke også mot Fjellhammer med 11 redninger de 54 minuttene han sto.

Viking har i gjennomsnitt per kamp sluppet inn 29 mål. Tilsvarende tall for Kolstad er 25.

Gomo sier: «Viking har en målfarlig kar i Kjartan Johansen (10), to sterke skyttere i Mossestad (9) og Kallestad (4). Så har de også en skytende playmaker i færøyske Djurhuus (15) – vi er forberedt på at det kommer masse skudd. Laget har også en målvakt (Lerang) som holder jevnt høyt nivå.

Men i forberedelsene til også denne kampen har vi snakket mest om oss selv. Det vi gjør blir avgjørende. Vi har snakket om å gjenskape de gode prestasjonene i forsvar som vi – bortsett fra mot ØIF – har levert i de siste kampene. Offensivt var vi i store deler av kampen mot Fjellhammer gode på tempo. Nå handler det om å vise det i 60 minutter; vi er fysisk gode nok til det. Vi må bare ikke bremse når muligheten byr seg.»