Dagens motstander: HALDEN – Kolstad

Dagens motstander: HALDEN

Hjemmekampen mot Halden i midten av september ble en meget jevn batalje som vi dro i land med en tomålsseier (28-26). Strekspiller Hannes Nystrøm og de to bakspillerne danske Toke Bjelke Schrøder og veteranen Trym Bilov-Olsen (31) skapte masse problemer for oss, og scoret til sammen 16 av de 26 haldenmålene.

Siden den gang har østfoldklubben klart å lokke ballstopperen Morten Nergaard (BILDET) inn i manesjen igjen. Elverums tidligere målvaktbauta har vist at han ikke har glemt gamle takter og blir enda en tøff motstander å bryne seg på i ettermiddag.

Apropos tøff; Kolstad og Halden er blant de aller «snilleste» lagene så langt i sesongen. Ser vi på utvisningsstatistikken, så er vi henholdsvis nestsist og fjerdesist på tabellen over antall utvisninger. På den viktigste tabellen ligger Halden tre poeng bak oss i tillegg til at laget har to kamper mer spilt. Halden ligger på niendeplass, den «beste» kvalik-plassen. Fem ganger har de to lagene møttes til serieoppgjør i Remmenhallen. Halden har vunnet fire av dem.

Gomo sier: «Jeg opplever at det er mer fart i Halden-laget enn da vi møtte dem hjemme i Kolstad Arena. Det er også flere spillere som står frem, men fortsatt er det bakspillertrioen Toke Schrøder, Trym Bilov-Olsen og Mads Jensen som er ryggraden i laget. Toke tar mer og mer plass, er farlig selv og er god i samspill med strek. Trym er en rutinert spiller som lager mål ut av ingenting, men også dyktig til å sette andre i gode posisjoner. Madsen synes å bli stadig skarpere, scorer mye. Så har laget en god målvaktsduo i veteranen Nergaard og unge Jonas Stenersen. 20-åringen kom inn et kvarter før slutt i kampen mot Viking og ble matchvinner i det tette oppgjøret med en redningsprosent på 70

Avkast i dagens kamp er klokken 13:30. Kampen sendes på
direktesport.no