Stortalent til Kolstad: «Riktig steg for meg» – Kolstad

Stortalent til Kolstad: «Riktig steg for meg»

I dag ble det kjent at Kolstad har sikret seg én av Håndball-Norges mest lovende unggutter. Magnus Langeland kommer fra Sandefjord Håndball når denne sesongen er ferdigspilt.

Bakspillertalentet Magnus Langeland blir Kolstad-spiller fra neste sesong. (FOTO: Sandefjord Håndball)

Den 19-årige bakspilleren var med sine seks scoringer med på å påføre Kolstad et uventet og smertefullt tap da lagene møttes i Sandefjord i slutten av september. 

– Men det gikk en god stund etter den kampen at vi tok kontakt. Vi har lenge vært klar over at Langeland er én av landets mest spennende unge spillere. Og da vi satt og evaluerte spillerstall, ikke minst med erfaringene vi har hatt med skader og korona, var vi klar over at vi hadde behov for å styrke stallen i bredden med kvalitet, kommenterer Stian Gomo.

Dermed tok Kolstad kontakt, Magnus syntes det virket interessant, og et besøk i Trondheim i slutten av november styrket inntrykket:

– Jeg snakket med Jostein (Sivertsen), Ole Martin (Viken) og Stian (Gomo) og fikk vite hvilke planer klubben har både med hensyn til trening og neste års stall. Jeg overvar også en trening og så på hallen og fasilitetene der. Hele pakken så veldig bra ut. Jeg dro hjem til Sandefjord og tenkte fort at dette var et riktig steg for meg for å utvikle meg videre. Så skrev jeg på en treårs-kontrakt.

Magnus Langeland kjenner for øvrig både Eskil Dahl Reitan og Simen Lyse fra 00-landslaget.
Magnus står bokført med 13 kamper og 19 scoringer. I tillegg har han to juniorlandskamper (fem scoringer). 

Den kommende Kolstad-spilleren har vist seg dyktig både med å se egne muligheter og å sette medspillere i gode posisjoner. (FOTO: Sandefjord Håndball)

Den 190 centimeter høye og ca. 100 kilo tunge bakspilleren er inne i sin fjerde sesong som Sandefjord-spiller. Han er oppvokst i Arendal, men dro til Sandefjord for å utvikle seg håndballmessig, med blant annet Gunnar Pettersen som trener, og i tillegg gå videregående skole i hvalfangerbyen. 

Kolstads nysignering er så langt i sesongen Sandefjords toppscorer med 66 mål. I opprykkssesongen 2019/20 stoppet han på 91 scoringer.

Gomo: «Langeland er en spillende bakspiller. Han er håndballklok og god i duellspillet. En bra playmaker som også er målfarlig. Og så er det litt Carlsen-preg over ham i situasjoner hvor han avslutter godt med en motspiller i kroppen.»

Langeland om seg selv: «Jeg er ganske god i duellspillet og har vel et greit skudd, mest fra gulvet. Og så er jeg en toveisspiller.»

Og ambisjonene på håndballbanen, hvordan ser de ut?

– Det er selvsagt etter hvert å bli aktuelt for å kunne spille håndball i utlandet. På veien dit mener jeg Kolstad er veldig bra for meg og min utvikling, sier Magnus Langeland.

TEKST: Tore Sæther