Kolstad-vikariatet er over – Kolstad

Kolstad-vikariatet er over

Torbjørn Fredriksen Eide sier takk for seg i Kolstad. Nå venter høydepunkt på en annen hjemmebane enn Kolstad Arena: Torbjørn og samboer Eli blir i slutten av januar foreldre til en liten gutt.

– Jeg har funnet ut at å stå i 100 prosent jobb som lærer, spille eliteserie håndball og etter hvert bli en god far, det ville rett og slett blitt for tøft, sier Torbjørn.

Melhusbyggen ble hentet inn til Kolstad i september da Simen Lyse ble langtidsskadet. I utgangspunktet var det en avtale ut oktober, en avtale som ble utvidet til ut året. Nå er Torbjørns tredje periode i Kolstad over. Hvordan ser han på de fire siste månedene?

– Det har vært mange gode opplevelser. Det å være med Kolstad i eliteserien har vært utrolig artig; jeg hadde jo tross alt trappet ned til 2. divisjon med Melhus/Gimse da forespørselen kom om å steppe inn som Lyse-vikar.

– Med Simen på plass igjen, er det naturlig nok også blitt mindre spilletid på meg, sier Torbjørn. 12 kamper, seks scoringer og to utvisninger er tre faktiske forhold etter vikarperioden som eliteseriespiller.

I slutten av januar blir Torbjørn og samboer Eli
foreldre til en liten gutt. (FOTO: Privat)

Vi skal være forsiktige med å si «aldri», ikke minst i håndball. Men det meste tyder vel på at Torbjørn har satt punktum for sin karriere på elitenivå. Det har vært en karriere som ble toppet med sesongene i Elverum hvor han både ble seriemester, sluttspillvinner og spilte Champions League. Men om topphåndballen trolig har sett det siste av bakspiller Torbjørn, så er 29 år ingen alder i håndball. Derfor planlegger han heller ikke håndball-stopp:

– På nyåret blir det comeback som spiller og assistenttrener i Melhus. Hvor mye tid som skal brukes, er vanskelig å si. Det avhenger hvordan vår nye familiesituasjon blir med en liten gutt som altså har antydet ankomst i slutten av januar.

Tekst: TORE SÆTHER