Så er det på’n igjen, Stian… – Kolstad

Så er det på’n igjen, Stian…

Hvordan i all verden har håndballmennesket Stian Gomo klart seg gjennom ei jul uten håndball?

Stian Gomo har klart seg fint hjemme i Melhus i jula – den har slett ikke vært helt uten håndball… (FOTO: PRIVAT)


– Det har gått fint det, smiler Stian og forklarer kanskje «årsaken»:

– Vi har hatt et par frivillige økter i mellomjulen og så har det jo vært Final4 på tv, og det har jo vært veldig fint.

– Men ærlig talt, noen håndballfri dager også for å lade batteriene, det har vel ikke vært så dumt, selv for deg?

– Absolutt ikke. Selv om jeg har vært i hallen et par dager og altså sett håndball på tv, så har jeg ikke tenkt mye håndball i jula. Jeg følte at vi egentlig kuttet ut etter kampen mot Halden (19. desember), den eneste i hele desember. Og da hadde det gått tre uker siden den nest siste kampen, borte mot Viking. I denne perioden hadde vi sterkt trøkk på fysisk trening, med Ole (Martin Viken) som leder, og det fikk vi betalt for mot Halden, følte jeg.

– Hvis du ser tilbake på den drøyt halvspilte sesongen, hva er hovedinntrykket du sitter igjen med?

– Det er mangelen på stabilitet, som det kan virke som har sammenheng med det mentale. Vi har opptrådt med høye skuldre, litt nervøse, har det virket som. Etter de to tapene mot Fjellhammer og Sandefjord synes jeg egentlig det gikk riktig vei. Så fikk vi oss den nesestyveren mot Viking, og det ødelegger totalinntrykket av sesongen så langt. Det er ingen tvil om at Viking-kampen er den verste hittil i sesongen.

– Hva med det som ligger foran oss?

– Vi tar med oss det positive som skjedde i perioden mellom kampene mot Viking og Halden og fortsetter med klart fysisk fokus i januar med mer struktur over egentreningen, noe som Ole har innført. De to smellene vi fikk oss i starten av sesongen tror jeg også gjør at vi står bedre rustet til avslutningen enn det vi presterte etter nyttår i de to foregående sesongene. Jeg har i alle fall en mye bedre følelse nå på det som skal skje i fortsettelsen. Vi har blant annet fem hjemmekamper, to av dem er mot Elverum og Arendal, nærmest bonuskamper mot de to beste lagene og som vi ser frem til.

– I morra samles dere til første økt i det nye året. Stiller alle friske, et spørsmål som i disse tider vil bety; er alle korona-friske?

– Det er vi. Men både Martin (Kjærgaard) og Lars (Eggen Rismark) har ennå noen dager igjen i karantene og er tilbake på trening henholdsvis 12. og 8. januar.

– Hvis du skulle komme med et nyttårsønske, hva skulle det bli?

– Det er jo litt vanskelig å komme utenom et ønske i forbindelse med håndball, og da må det være at vi på et eller annet tidspunkt i løpet av sesongen kan få publikum tilbake i Kolstad Arena – selv om det i dag ikke er så mye som tyder på det. Vi er ydmyke over situasjonen og at vi tross alt får holde sesongen i gang, men vi innrømmer gjerne at det er litt tungt å skulle prestere topp uten publikumstrøkk og støtte. Det er en følelse jeg vet også gjelder for de andre lagene, sier Stian Gomo og legger til: – Men vi skal til Nærbø i den andre kampen etter VM-pausen, og at de ikke får fylt opp hallen med sitt meget entusiastiske publikum, det kan fort være en fordel for oss.

Det er ikke noe som er så galt at det ikke er godt for noe (får vi håpe)… 

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Privat