Korona-test sørget for spinningøkt på teams – Kolstad

Korona-test sørget for spinningøkt på teams

Ei kort stund så det ut til at ei planlagt spinningøkt som start på fellestreningene i 2021 skulle gå i vasken, men bare for ei kort stund.

Fra spinningsalen i Kolstad Arena.

Bakgrunn; ex sykkelproff Atle Kvålsvoll, seniorkonsulent på Olympiatoppen og nå også trenermentor for Stian sa ja til å rigge ei spinningøkt da Gomo gjerne kunne tenke seg en start på treningsåret med noe annet enn i en håndballhall. Men da Atle for et par dager siden følte seg litt småsjaber, fant han ut at det var best å ta en korona-test. Da måtte man tenke nytt med hensyn til kolstadtreningen og endte opp med en spinningøkt på video, på teams. 

Så i stedet for at alt foregikk i spinningsalen i Kolstad Arena, så satt spillerne – og Gomo – på syklene der mens spinningleder Kvålsvoll fjerndirigerte guttene:

– Jeg satt hjemme og ledet økta på skjerm via teams. Jeg fikk faktisk svar midt under økta om at koronatesten var negativ, smiler Atle og legger til: – Jeg tror spillerne, og Gomo, syntes at det fungerte.

Økta varte i ca. 45 minutter inklusive oppvarming og nedkjøring. Det ble dratt til med intervaller på to minutter, fire minutter, seks minutter og så «hjem igjen» med én fireminutter og én to minutter. Mellom hvert intervall to minutters pause.

Hjemme hos spinninglederen så økta slik ut…

Atle ledet ikke bare treningsøkta. Han hadde også lagt inn en Tour de France med unge Kvålsvoll som bakgrunn på skjermen og serverte også litt Kim Larsen-musikk spesielt til «Larsen-landsmann» Rasmus (Carlsen).

Men tro ikke at dette var noe hvilehjem. Kvålsvoll fikk tilbakemelding på at det hadde vært «brutalt». 

Ronald Putans var én av de ca. ti spillerne som deltok:

– Jeg synes det var råartig også at det var noe annet enn det vi er vant til. Og Atle er jo både entertainer og coach. Jeg synes det var supert at han bød slik på seg selv. Det var tungt, men Atle gjorde økta litt lettere, sa en fornøyd spinning Ronald.

Så hva med nye økter på sykkelen – tror du det blir aktuelt, Atle?

– Stian er opptatt av betydningen av variasjon i treningsarbeidet. Sykkel/spinning kan jo være ett moment. Sykkelen er snill mot muskulaturen med tanke på støt og den slags, noe som det er nok av i håndballtrening. Ja, så kanskje kan det bli aktuelt å legge inn noen spinningøkter også i fortsettelsen, sier Atle Kvålsvoll.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Ronald Putans og Atle Kvålsvoll