Kaptein Lasse forlater Ystad-skuta – Kolstad
FOTO: Jeanette Lindeskog

Kaptein Lasse forlater Ystad-skuta

Mer spilletid i angrep og utnevnt til kaptein foran denne sesongen. Likevel takker Lasse Balstad for seg som Ystads IF-spiller når sesongen er over. Hvorfor, Lasse?

Lasse Balstad og hans Ystads IF ligger på andreplass i Handbollsligan, men neste sesong må Ystad-klubben klare seg uten kaptein Balstad. (FOTO: Jeanette Lindeskog)

–  Jeg har vært i dialog med klubben om en kontraktsforlengelse. I desember ble vi vel egentlig enige om at vi ikke kom til å bli enige.

– Fordi? Penger?

– Det var først og fremst spørsmål om varigheten på en eventuelt ny kontrakt. Jeg ønsket en toårskontrakt med mulighet for å bli kjøpt ut etter én sesong, mens klubben ønsket en lengre kontrakt.

Lasse har hele tiden gitt uttrykk for at ambisjonen er å ta et steg videre også fra den svenske eliteserien. Nå blir det i første omgang opp til agent Rasmus Skram i Best Way Management å komme opp med noe som Lasse føler vil være en riktig klubb. Og hva er viktigst da, Lasse?

– Først og fremst det håndballmessige og også at jeg føler at vi som familie vil kunne trives.

– Hvis du fikk sjansen, hvor ville du spille neste sesong?

– Det er vanskelig å si noe om. For det første må det naturligvis være en interesse å få meg på laget. I tillegg må jeg ha en følelse om at dette kan være riktig totalt sett. Foreløpig er ingenting konkret.

– Hva med retur til Kolstad – drakt nummer 4 er fortsatt ledig…

– Kanskje kan det skje en gang i fremtiden.  Men Maiken og jeg enige om at vi ønsker å være i utlandet enda noen år, smiler Lasse Balstad. 

I morgen spiller Ystads IF bortekamp mot OV Helsingborg, og neste torsdag er det bortekamp mot Jönköping-laget Hallby HK. Begge oppgavene bør være godt løsbare for tabelltoer Ystads IF; OV ligger nest sist på tabellen (nummer 14), mens Hallby er på niendeplass.