Erlend Sagosen blir Kolstad-trener – Kolstad

Erlend Sagosen blir Kolstad-trener

– Å få dette tilbudet fra Kolstad var smigrende. Jeg gleder meg veldig til å jobbe tett sammen med ei gruppe med så dedikerte spillere.

Det sier Erlend Sagosen. Fra 1. juni blir han Kolstad-trener, i team med Stian Gomo og Ole Martin Viken.

Om bakgrunnen for Kolstads ønske om å knytte til seg Sagosen, sier daglig leder Jostein Sivertsen:

– Vi er i en prosess for å komme frem til et opplegg som kan hjelpe oss til å ta det siste steget helt opp i toppen av norsk håndball. Én sentral faktor er å kunne stille sterkere krav til hverandre i alle ledd. Det er liten tvil om at Erlend skal ha en stor del av æren for at Sander Sagosen har kommet dit han er i dag, og vi håper Erlend skal ha samme påvirkning på en relativt ung spillergruppe i Kolstad Håndball. Erlend skal sammen med resten av teamet bidra til å skape en vinnerkultur, og at vi skal være offensive i hodet til enhver tid.  I tillegg til trenerjobben skal Erlend bruke sin erfaring som regnskapsfører og bidra som økonomiansvarlig for Kolstad håndball og Kolstad Arena.

– Som et ledd i den profesjonaliseringsprosessen vi nå er inne, hører ønsket om å ha trenere på heltid. Vi er fornøyde med den jobben som Vegard Samdahl har gjort som Stians assistenttrener, men neste sesong ønsker vi oss en mer sidestilt løsning der vi har to trenere som er med på heltid. På grunn av jobb og familiesituasjon så vi tidlig at det kunne bli vanskelig for Vegard å trappe opp så mye som vi ønsker. Derfor måtte vi se oss om etter en annen løsning, sier Sivertsen.

Både Jostein og Stian Gomo, som vil lede det som ser «mistenkelig» ut til å være norsk håndballs mest spennende og sterkeste trenerteam, var usikre på hva Sagosen ville si da han ble forelagt Kolstad-planene og trenertilbudet.

– Jeg tror aldri i verden at Erlend vil si ja til noe slikt, var min første reaksjon da hans navn ble lansert, sier Stian Gomo, mens Jostein Sivertsen ikke var langt unna:

– Vi tok kontakt med Erlend før jul; jeg hadde ikke kjempetro på at svaret vil bli «ja». Da han rett inn på nyåret sa at han ville gå på dette, var vi desto mer tilfredse. 

Hva var de viktigste årsakene til at Sagosen ga sitt «ja» til Kolstad?

– For det første var jeg overrasket over at Kolstad var interessert i en gammel traver som meg. Jeg trengte å bruke litt tid før jeg sa ja, men jeg synes det virker veldig spennende å få jobbe med en spillergruppe, som både er dedikert og som vet at det blir satt krav til dem. Nå får jeg sjansen til å praktisere mine ideer om hvordan jeg mener ting skal være, både på og utenfor banen. Det er ingen tvil om at Kolstad har fått til mye i løpet av de siste syv-åtte årene. 

– Denne sesongen har jeg sett Kolstad på tv i fem-seks kamper. Toppnivået er bra; det handler først og fremst om å heve bunn-nivået, få til mer fremover på banen og å dyrke klare ledere. Det er slik jeg ser det, sier Erlend Sagosen, fra 1. juni Kolstad-trener. Erlend legger til at han ser frem til å diskutere håndball og jobbe tett sammen med Stian Gomo på daglig basis – noe som er fin musikk i Stians ører:

– Erlend er uten tvil den jeg aller helst vil jobbe sammen med. Vi har en fortid sammen i CSK, og Erlend har utviklet meg, kan du si, både når det gjelder spillefilosofi og verdiene knyttet til håndballen. Jeg har alltid hatt veldig sansen for Erlend og har sparret mye med ham også etter at jeg kom til Kolstad. Nå gleder jeg meg til å ha daglig og tett kontakt, drive analysearbeid sammen og selvsagt også utvikle både laget og spillerne individuelt. Selv om Erlend ennå ikke har jobbet med et lag på høyt nivå, så taler CV’n hans for seg. Han har tross alt «skapt» verdens beste håndballspiller, sier en entusiastisk Stian Gomo.

Nå må Charlottenlund-håndballen søke etter en ny sportslig leder etter Erlend, mens spillerne på CSKs G13-lag, blant dem sønnen Ciljan, de kan glede seg over at Erlend fortsetter som trener.

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther