Kamper utsatt på grunn av korona-situasjonen – Kolstad

Kamper utsatt på grunn av korona-situasjonen

Forlengelse av nasjonale korona-tiltak fra regjeringen offentliggjort tidligere i dag, får store konsekvenser for elitehåndballen. For Kolstad innebærer det nye kampdatoer for tre kamper.

– Dette kom ikke helt uventet, nei, konstaterer Jostein Sivertsen. Han er forberedt på at det kan komme flere vedtak om «kampstopp» og dermed ytterligere utsettelser.

– Terminlisten er allerede tettpakket, og mye tyder på at seriesesongen må forlenges, sier Sivertsen.

På den opprinnelige terminlisten står Kolstads siste kamp 24. mars. Slik korona-situasjonen er, kan det fort bli langt ut på vårparten før seriespillet er ferdig – om det i det hele tatt blir ferdigspilt. (Påsken er i starten på april.)

I det som rammer elitehåndballen skriver Norges Håndballforbund på sin hjemmeside:

Seriespillet i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon, som har vært på vent siden midten av januar, utsettes til 16. februar. Norges Håndballforbund kommer tilbake med mer informasjon rundt konsekvensene av denne forlengelsen. Lagene i topphåndballen kan trene som normalt i perioden, med mindre lokale retningslinjer er til hinder for dette.

Kolstad skulle som kjent spilt sin første kamp etter VM-pausen hjemme mot Sandefjord førstkommende onsdag. Det er den første av minst tre kamper som nå får ny dato:

* 3. februar:     KOLSTAD – Sandefjord
* 7. februar:    Nærbø – KOLSTAD
* 10. februar:  KOLSTAD – Bækkelaget.

Myndighetenes «korona-stoppvarsel» gjelder altså til og med 16. februar. Dagen etter skal Kolstad etter planen spille borte mot Haslum. Står den også i fare for å bli utsatt?

– Vi planlegger for at Haslum-kampen blir spilt som den er terminfestet, sier Jostein Sivertsen.

Etter regjeringens forlengede kampstopp for topphåndballen blir det nå hektisk møtevirksomhet i håndballforbundet for å lage nødvendige nye kampoppsett.

TEKST: Tore Sæther