To nye unggutter på Kolstad-trening – Kolstad

To nye unggutter på Kolstad-trening

Her er to nye fjes på Kolstad-trening; det vil si ett totalt nytt, ett ganske nytt.

Målvakt Sondre Orheim (til venstre på bildet) var ganske fast hospitant på Kolstad-treningene forrige sesong. Men med korona-begrensninger har det vært lite med det for den 20 år unge Melhus-målvakta.

– Da CSK fikk sin målvakt Tage Nielsen skadet, ble Orheim utlånt til 1.divisjonsklubben. Nå er Nielsen tilbake, og Orheim skal være fast på Kolstad-treningene, som en tredje keeper, sier Stian Gomo. Kolstad-treneren ser på unggutten som et stort målvakt-talent, som er meget dedikert i sitt treningsarbeid og som så langt også er blitt belønning med deltagelse på samling for yngreslandslag. 

Og Sondre selv?

– Det er fint å få trene på dette nivået. Jeg er takknemlig for å få denne sjansen, og i Kolstad-miljøet er jeg blitt godt mottatt.

Det siste er den andre nykommeren på Kolstad-treningene enig i. Martin Sandnes er opprinnelig fra osloklubben Vestli, flyttet til Trondheim høsten 2017 for å studere på NTNU og spilte første sesong i Trondheim for studentidrettslaget. Så ble det overgang til Tiller, og det er derfra han nå kommer på utlån til Kolstad:

– Å få trene i et eliteseriemiljø er fint for meg som så langt bare har spilt i 2.divisjon. At jeg nå får sjansen her, ser jeg på som en anerkjennelse for at mange års godt arbeid har gitt resultater, sier Sandnes, som er 1998-modell. 

Stian Gomo, «altetende» av trondhjemsk håndball, har selvsagt dannet seg et bilde av hva oslogutt Martin har å by på:

– Han har sin forse i det defensive, spesielt i 3er-posisjon; en skikkelig kriger.

– Nå er det naturligvis på grunn av epidemien forbundet mye usikkerhet rundt fullføringen av sesongen. Men det skal ikke være noe i veien for at Sondre og Martin kan gå tilbake til henholdsvis Melhus og Tiller dersom myndighetene åpner opp for spill i 2.divisjon.

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther