Padel i stedet for håndball… – Kolstad

Padel i stedet for håndball…

I ettermiddag skulle kolstadspillerne som vanlig på fredager egentlig har trent håndball i Kolstad Arena. I stedet ble det padel tennis på Lade for de fleste.

Kapteinsteam i sterk konsentrasjon; Rasmus og Håkon.

Korona setter fortsatt en effektiv stopper for avviklingen av elitehåndballen her til lands. I naboland som Sverige og Danmark er det full kampaktivitet. I kveld var for eksempel William Aar i aksjon for Aarhus (det ble femmålstap for Kolding), og i morgen spiller Lasse Balstad sitt Ystads IF borte mot Alingsås.

Men hjem igjen, og padel på Lade i stedet for håndball på Kolstad for de aller fleste kolstadspillere:

– Bortsett fra Lars (Eggen Rismark), Henning (Limstrand), Gabriel (Setterblom) og Rasmus (Mølgaard), er resten her, sa trener Gomo og la til: – De fire fikk i stedet tidligere i dag ei styrkeøkt i hallen med meg.

Espen Lerfald (i rødt), leder på Trondheim Padel, ga kolstadgjengen en kjapp introduksjon i noe av basisen i padel-spillet – i tillegg til tips om noen taktiske finesser…

Tre operasjoner

For Gabriel har det for øvrig vært en langvarig trasig tid i tillegg korona. Han har gjennomgått tre operasjoner i nesen:

– Den første, for halvannen uke siden, ble foretatt under narkose. Det er polypper som har vært et problem. Så ble det litt surr i oppfølgingen som gjorde at jeg tidligere denne uken måtte gjennom ytterligere to inngrep. Nå føles det bedre enn på veldig lenge. Jeg kan puste normalt gjennom nesen igjen, smilte Gabriel. I neste uke håper han å kunne være med på balløktene sammen med lagkameratene.

To frihelger

I forgårs ble det en rolig treningsøkt for kolstadspillerne i stedet for terminfestet hjemmekamp mot Fyllingen/Bergen – og fortsettelsen, Stian?

– Den ser jo dystert ut med tanke på gjenopptagelse av kampaktivitet. Vi har allerede bestemt at de to førstkommende helgene blir fri for felles trening. Over helgen skal Ole (Martin Viken) og jeg sette oss sammen og legge en treningsplan for de nærmeste ukene. Selv om det meste er usikkert, håper jeg virkelig at seriespillet ikke går fløyten. Etter min mening er det viktigere at vi får spilt ferdig serien og heller satt en strek over sluttspillet enn at det motsatte skjer.

Mange nybegynnere

Men tilbake til padel-økta på Lade i ettermiddag. Det var tydelig at det var ganske mange nybegynnere på de tre banene hos Trondheim Padel. Og for flere av dem som tidligere hadde stiftet bekjentskap med den i Norge temmelig ferske sporten, var det bare snakk om ei eller et par-tre økter.

Trener-fokus og tilfredshet med utfallet…

Om denne racket-sporten er uvant for kolstadgjengen, var det så vidt jeg kunne se ingen ting i veien med kamplysten og iveren etter å slå til seg poeng hos de aller fleste, ikke sant visekæpt’n Rasmus og trener Stian…

Her er noen flere glimt fra dagens «kolstad-padel»

Klæbu-samspill – Simen og Eskil
Det må vel bli treff, Simen, men om det er en god retur, det vet da «fuglane»…
Gutta vanligvis på høyrekanten – Emil og Elias – og under de to på venstre; Sander og Daniel.

DETTE ER PADEL

Sporten ble utviklet i Mexico i 1969 og er en av de raskest voksende sportene i verden. I Spania er det den nest største idretten (etter fotball), og på verdensbasis er det mer enn 13 millioner spillere. 
Padel er en kombinasjon av tennis og squash. Banen er 10×20 meter, har fire glassvegger og et nett i midten. Det spilles med egne padel-racketer, og ballen er omtrent som en tennisball.
Alle klarer å spille, uansett ballferdighet, styrke og kondisjon. 
Sporten spilles to mot to, som gjør det til en sosial sport for mennesker i alle aldre.
Veggene brukes i spillet, noe som betyr at ballen holdes mer i spill enn i for eksempel tennis. 
Racketene er mindre enn squash og tennisracketer og uten strenger. Dette gir spilleren mer kontroll over racketen. 
Padel krever mindre styrke og tekniske ferdigheter enn tennis. Dette gjør det til en sport som passer voksne og barn på forskjellige ferdighetsnivåer. Du opplever tidlig mestring, samtidig som du får deg en god treningsøkt.
(Kilde: Trondheim Padel)

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther