Tom Kåre forlenger til 2024 – Kolstad

Tom Kåre forlenger til 2024

Tom Kåre Nikolaisen er én av tre spillere som forlenger sin kontrakt med Bergischer HC, skriver bundesligaklubben på sin hjemmeside.

Tom Kåre hadde kontrakt med utløp neste sommer; hans nye kontrakt gjelder frem til 30. juni 2024. «Den meget positive utviklingen med laget skyldes ikke minst kontinuiteten i spillergruppa», forklarer klubben videre som begrunnelse for kontraktsforlengelsene med sin norske strekspiller og i tillegg to kantspillere.

For Tom Kåre betyr vel dette også at han er fornøyd med tingenes tilstand…

– Absolutt, og ikke minst det at klubben allerede i januar signaliserte at man ønsket å forlenge kontrakten min. Jeg føler at jeg har fått bevist at jeg kan spille her. Jeg har jobbet hardt og har fått betalt, for å si det slik.

Den nye kontrakten har ingen klausul som gjør at Tom Kåre kan gå ut av den før 2024…

– Jeg følte ikke at det var noe behov for det. Klubben har vist meg tillit ved å tilby meg ny og lang kontrakt. Jeg ser ikke for meg at det er aktuelt å flytte på meg før kontrakten utløper.

For ex-Kolstad-strek Nikolaisen har den første sesongen i verdens beste håndball-liga godt bra. I starten som forventet med korte innhopp for å tilpasse seg alt det nye. I desember ble den dyktige forsvarsspilleren Csaba Szücs skadet – kjipt for ham, heldig for Tom Kåre:

– Det ga meg mer spilletid, og det er jo forsvarsspillet som er min sterkeste side. Den siste tiden har jeg spilt i forsvar hele kamper sammen med den svenske strekspilleren Max Darj mens vi to offensivt har delt på spilletiden.

– Hvordan har tilpasningen utenom håndballhallene vært?

– Den har naturligvis vært preget av korona. Jeg startet for eksempel på tyskkurs, men måtte legge det på is på grunn smittevernethensyn. Jeg føler likevel at språket går bra. Jeg forstår det meste som blir sagt. Håndball-tysken går greit, det er litt verre med garderobetysken, smiler Tom Kåre.

– I lang tid nå har det aller meste vært stengt. Bare dagligvarebutikker og apotek har vært åpne. Her om dagen fikk også frisører ha litt åpent. Jeg fikk klipt meg, og det var godt. I klubben har vi et strengt regime med testing to ganger i uka. Så langt har vi bare hatt ett eneste smitte-tilfelle. Det var en spiller som var skadet og som ikke var med i gruppa, så det fikk ingen konsekvenser for oss andre.

– Altså har det så langt vært en begrenset tilpasning og opplevelse av det å bo i Tyskland…

– Det kan du si. Busskjøring er vi gode på, og så har jeg fått smake på pils- og bratwurz-kulturen, sier Tom Kåre. 

Neste kamp er førstkommende lørdag, hjemme mot Hannover-Burgdorf. Tom Kåre & co ligger på en sterk sjetteplass på ligatabellen. 

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Bergisher HC