Lasse til Danmark – gjenforenes med Mishels – Kolstad
FOTO: Jeanette Lindeskog

Lasse til Danmark – gjenforenes med Mishels

Så er det klart; etter tre sesonger i svenske Ystads IF blir Lasse Balstads nye klubb fra sommeren av Fredericia Håndboldklub i den danske eliteserien. Der blir han gjenforenet med en Kolstad-kamerat – Mishels Liaba.

(FOTO: Jeanette Lindeskog)

– Jeg håper å kunne bidra med mine styrker som forsvarsspiller og min duellstyrke i angrep. Den danske ligaen er sterk, og jeg gleder meg til å bli matchet i den. Jeg synes Fredericia virker å være en profesjonell klubb som kommer til å ta nye skritt hver sesong. Det vil jeg være en del av, sier Lasse til klubbens hjemmeside.

Til oss fortsetter Lasse:
– Agenten min fortalte meg at mange klubber er på jakt etter forskjellige typer spillere. Da Fredericia kom på banen, fikk jeg inntrykk av at de hadde gjort god research på meg og ikke bare ønsket «typen» spiller, men ønsket meg. Vi hadde et første møte – på Teams, så klart – i månedsskifte januar/februar, var det vel, og for halvannen uke siden var vi enige, og jeg var klar til å skrive under kontrakten.

– Mishels Liaba er jo i Fredericia. Konfererte du noe med ham før du skrev på for danskene?

– Ja, jeg pratet med Mishels, og han bekreftet bare det gode inntrykket jeg hadde fått av klubben. Det skal bli morsomt å samarbeide med Mishels igjen. Vi hadde et fint samarbeid i Kolstad, sier Lasse.

Kontrakten med Fredericia-klubben gjelder for to sesonger, altså til sommeren 2023.

Lasse og to bla «forsvars-Rasmus»

– Med Lasse Balstad har vi fått en toveisspiller med kompetanse i begge ender av banen. Lasse har meget store defensive ferdigheter som midtforsvarer. Sammen med Rasmus Boysen og Rasmus Meyer kommer han til å styre forsvaret. I tillegg har Lasse et godt blikk for angrepsspillet og er selv målfarlig. Med tilgangen av Lasse og hans kvaliteter, gir det oss flere muligheter i fremoverspillet hvor vi i perioder har vært nødt til å gjøre forsvars-/angrepsbytter, sier Thomas Renneberg-Larsen, direktør i Fredericia Håndboldklub.

Per i dag ligger Fredericia på tiendeplass på tabellen i Håndbold Ligaen, i gruppen på fem som nå ligger an til å gå til sluttspill om å forhindre nedrykk. Det er nå tre poeng opp til trygg grunn når det gjenstår fire kamper.

TEKST: Tore Sæther