Langtidsskadet Mishels mister halve sesongen – Kolstad

Langtidsskadet Mishels mister halve sesongen

I 2020s siste kamp, to dager før julaften, mot TTH Holstebro, fikk Mishels Liaba seg en smell i akilles på satsfoten. Nå ser det ut til at halve sesongen ryker for ex-Kolstad-bakspilleren.

Det er blitt lite spilletid og få scorings-signaliseringer for Mishels denne sesongen. Akilles har skylden. (FOTO: MARC M. ANDERSEN)

– Jeg vet ikke egentlig hva som skjedde. Jeg hadde vært plaget med betennelse i akillesen, blitt bedre, men så skjedde altså dette. Kjedelig!

– I første omgang ble ikke skadeomfanget avdekket. Tolkingen av skanningen var ikke bra, skulle det vise seg. Jeg startet rehab, men det føltes ikke greit. Derfor oppsøkte jeg en spesialist i Silkeborg, og først da ble det konstatert at akillessenen var delvis avrevet. Skikkelig kjipt, både fordi jeg var kommet bra i gang i løpet av høsten og fordi slike skader tar tid å lege, sier Fredericia Håndboldklubs norske «kulespruter».

Dermed ble det ikke bare VM-pause, men også en forlengelse med skadepause for hardtskytende Mishels. 

– Kjedelig så klart, ikke å få spilt kamper. Ekstra kjedelig å sitte på tribunen som tilskuer når vi ikke spiller særlig bra. Da kribler det ekstra for å komme ut på banen og bidra. Men jeg får bare innfinne meg at slike skader tar tid å reparere. En god ting er at de siste to ukene har jeg hatt fremgang. Nå løper jeg litt intervall med en annen av spillerne som også er langtidsskadet og trener i tillegg styrke for meg selv. Jeg har ingen problemer med å motivere meg for å gjøre en skikkelig opptreningsjobb, sier Mishels, som ikke bare går glipp av halve seriesesongen, men som også måtte melde forfall til EM-kvalifiseringskampene med rekruttlandslaget. 

– Å melde forfall til EM-kvaliken var ekstra synd.

– Når er du tilbake i spill igjen?

– Det er ikke godt å si. Jeg håper litt på at det kan bli i det som ser ut som nedrykkskvalik for vår del. Men verken klubben eller jeg stresser noe for å rekke det, sier Mishels.

– Du ga Lasse gode skussmål for det som skjer i Fredericia. Hva er det som gjør klubben så bra?

– For det første må jeg si at det skal bli fint å få spille sammen med Lasse (Balstad) igjen. Jeg gleder meg til han kommer til Fredericia, sier Mishels Liaba og legger til:

– Fredericia er en klubb med storhetstid bak seg, men som også har gjennomlevd en vanskelig konkurs. Klubben havnet langt ned i divisjonssystemet, men har rykket opp år for år. Nå er ambisjonen om å bli blant de fire beste i ligaen. Økonomien er god og fasilitetene likeså. Det er et prosjekt, kan du si, og det er det moro å være en del av, sier Mishels Liaba, som har kontrakt med Fredericia ut 2021/22-sesongen.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Marc M. Andersen og Fredericia HK