Sesongen er over for Kolstad – Kolstad

Sesongen er over for Kolstad

I dag ble det endelig klart; det blir ikke noe sluttspill for elitelagene. Dermed er kampsesongen over for Kolstad etter at bare 15 av 24 kamper er spilt og 12 av dem er blitt gjort tellende siden halvspilt serie er bestemt å være «slutt-tabell» for 2020/21-sesongen.

Skuffelsen er stor over at det ikke blir sluttspill for elitelagene, medgir Jostein Sivertsen.

Hvor lite overraskende er dagens beslutning i Håndballforbundet, Jostein Sivertsen?

– Ingen grunn til å legge skjul på at vi regnet mest med at dette kom til å bli utfallet, selv om vi øynet et lite håp om et sluttspill da det ble åpnet for treningskamper. Spørsmål om sluttspill har vært besvart ulikt blant eliteklubbene. Vi har vært blant dem som har argumentert sterkest for i alle fall å få et sluttspill i denne spesielle sesongen.

– Dagens avgjørelse i NHF, føler du at den er rettferdig?

– Mange måter å se det på, men vi ble i alle fall frarøvet en mulighet til å kvalifisere oss til europacupspill, som har vært én av målsettingene for denne sesongen. Så kan du si at vi har oss selv å takke for at vi ikke lå godt nok plassert på tabellen etter halvspilt serie. Men vi var uheldig ikke minst med skader i første del av sesongen, og også derfor var vi veldig motiverte for å gjennomføre en skikkelig sterk siste del av sesongen.

Daglig leder Sivertsen ser én positiv konsekvens av dagens avgjørelse om å skrote sluttspillet:

– Vi får en lang periode til å forberede oss riktig godt til neste sesong…

– Får dagens avgjørelse noen konsekvenser for Kolstads spillere med tanke på kontrakter og eventuelt permitteringer?

– Vi gjør vårt aller beste for å skjerme spillerne og unngå permitteringer. Vi fikk midler fra den krisepakken som ble fordelt i høst, og det er sterke signaler på at en tilsvarende støtteordning vil komme nå. Da slipper vi permitteringer, sier Jostein Sivertsen.

Håndballforbundets sak kan du lese her:

https://www.handball.no/nyheter/2021/04/nye-planer-for-sesongavslutningen/

TEKST: Tore Sæther