Overraskende klubb-skifte for William – drar til Ribe – Kolstad

Overraskende klubb-skifte for William – drar til Ribe

William Aar drar fra Århus Håndbold allerede etter én sesong. Det skjer på grunn av svært uventet utvikling i Aarhus-klubben. Om bakgrunnen forteller han:

Skjermdump fra Ribe-Esbjergs hjemmeside i formiddag.


– Vi spilte siste kamp i grunnspillet søndag 4. april, slo Sønderjyske på bortebane. Etter kampen fikk vi beskjed om å stille på møte med ledelsen neste dag. Hva som var tema, fikk vi ikke vite bortsett fra at det var «viktig». Vi spillere tenkte utelukkende på at det var positive nyheter vi skulle få servert; ny sponsor, nye spillere, forsterket satsning eller lignende.

Men møte-temaet ble et ganske annet, og negativt. 

– Like før vi gikk i møtet kom det en push-varsel på (dansk) TV2 om at klubben ville begjære seg konkurs. Det kom som et sjokk, ikke bare på oss, men på hele Håndball-Danmark, sier William.

Allerede dagen etter fikk spillerne møte representanter fra den danske spillerforeningen for å bli orientert om hvordan deres situasjon nå plutselig var blitt.

– Jeg var plutselig blitt klubbløs. Tankene kom nå raskt om fremtiden; ny klubb, reise hjem, kontakte min danske agent. Agenten kom opp med noen danske muligheter og også tysk og fransk. Jeg bestemte meg kjapt for å bli i Danmark, om det var mulig.

Lagkamerater som mentorer

Og nå gikk det raskt i svingene. Allerede på tirsdag lanserte agenten Ribe-Esbjerg (9.plass i grunnspillet) som en mulighet, og samme dag gikk William i nett-møte med klubben, et møte også trener Kristian Kristensen deltok på.

– De ga et veldig positivt inntrykk. Jeg tenker at Ribe-Esbjerg alt i alt kanskje kan bli et bedre alternativ for meg enn om jeg hadde blitt i Århus. Derfor har jeg også skrevet på en toårskontrakt. 

– Jeg vet at det blir tøff konkurranse på plassen min. Der spiller både Torben Petersen (28) som kommer til klubben etter ett år i fransk eliteserie (Istres Provence) og rutinerte Markus Mørk (33), som denne sesongen har spilt i Skanderborg. I tillegg har Ribe Jonas Larholm (210 landskamper og OL-sølv for Sverige). Det tror jeg vil være gunstig for meg med tanke på læring og videre utvikling. Det skal bli artig å få eldre, rutinerte spillere som mentorer, sier William.


Året i Aarhus

 Klar for ny klubb, nytt miljø og nye utfordringer. Når du ser tilbake på året i Aarhus. Hvordan vil du oppsummere erfaringene?

– Året har vært både artig og lærerikt, å få spille mot og med så mange gode spillere og i en så god liga. Sesongen har gitt meg ytterligere innblikk i hva som trengs for å ta ytterligere steg, og det har gitt meg masse motivasjon for å stå på videre. Jeg ser ikke minst frem til å spille sammen med linjespiller Miha Zvizej og målmann Søren Rasmussen, to spillere som besitter masse erfaring og rutine fra en lang karriere både i klubb og på landslag.

– Så skal jeg ikke nekte for at korona-situasjonen har gjort året krevende familiært og sosialt. Å ikke ha kontakt med familie og kjæresten min på lang tid, det har vært tungt.

Hva med draktnummer i din nye klubb – 7 både i Kolstad og Århus…?

– Det vet jeg ikke, men siden spillende assistenttrener Jonas Larholm har nummer 7, er det nok ikke mulig å fortsette med drakt 7 for min del, sier William med et smil.

Per i dag klubbløse Williams nye kontrakt med Ribe-Esbjerg begynner å løpe 1. juli. Før den tid skal han være med landslaget til Latvia i slutten av april for å spille EM-kvalik.

PS!
Århus Håndbold har slått seg sammen med Skanderborg Håndbold

TEKST: Tore Sæther