«Bærekraftig trener-trio» – Kolstad

«Bærekraftig trener-trio»

To spennende innslag på vårt siste partner-frokostmøte. Deltagerne fikk først stifte bekjentskap med vår nye trener-trio, mens innslag nummer to handlet om bærekraft, et stadig viktigere tema i alle sammenhenger.

God stemning da Kolstads nye trener-troika – f.v. Erlend Sagosen, Ole Martin Viken og Stian Gomo – ble presentert for partner-representantene og intervjuet av Jostein Sivertsen.

Trenerne først. Stian Gomo er selvsagt kjent for alle våre partnere. Ole Martin Viken og Erlend Sagosen er årets to i trenerteamet rundt elitegutta. «Verdensklasse-signeringer», kalte Stian å få tak i Ole Martin og Erlend. Førstnevnte er kjent både som fysisk trener med fortid i ett av verdens beste herrelag, THW Kiel. 

Erlend er hovedpersonen «bak» sønn Sander, men har også en egen spillerkarriere, som målvakt med fartstid i flere eliteserieklubber og med cv som inneholder 14 A-landskamper og ni kamper på yngreslandslag. Som trener er Sagosen, ifølge seg selv, en kar som stiller høye krav. Nå gleder han seg til å trene ei spillergruppe full av meget dedikerte spillere.

Og verdt å merke seg er det at dette blir hans debut som trener i en eliteserieklubb.

Viken er en viktig medspiller for Christian Berge som fysisk trener for Håndballgutta. Hans erfaring fra Kiel og landslaget blir en super ressurs for oss i Kolstad. Hvorfor Ole er nå Kolstad-trener? Forklaringen, fra ham selv: «Jeg liker han der karen der (Gomo). Så har jeg fått inntrykk av Kolstad som en godt styrt klubb med dedikerte spillere. I det hele tatt er det en klubb med mye energi, som jeg allerede har lært å trives i. Jeg har mye av de samme vibbene som jeg hadde i Kiel.» 

Intervjuer Jostein (Sivertsen) spurte Gomo om status: – Jeg er imponert over hvordan spillerne har taklet de siste månedene og den avkortede sesongen. Testresultatene er gode, men kamper har vi ikke å vise til. Nå håper vi i starten av juni å få lov til å spille treningskamper på bortebane mot eliteseriemotstandere og før vi tar en liten sommerferie fra fellestreningene», fortalte Stian og trakk frem at han både er spent og ha stor tro på utvilklingen til 2000+generasjonen; gutter som Simen Lyse, Eskil Dahl Reitan, Henning Limstrand og Sander Rønning.

Vår markedssjef Vegard Selven (t.h.) takket Enova-pressesjef Eiliv Flakne for interessant foredrag og ønsket ham med et skjerf velkommen som Kolstad-supporter.

Eiliv Flakne, pressesjef i Enova (selskap med oppgave å drive Norge framover i retning av lavutslippssamfunnet), tok møtedeltagerne gjennom sentrale problemstillinger og oppgaver:

– Hva står på spill er en sentral problemstilling i all historiefortelling og ikke minst når tema er bærekraft, sa Flakne.

Flakne minnet oss om Gro Harlem Brundtland som i sin tid lanserte uttrykket «bærekraftig utvikling». Å bidra til å skape varige endringer i retning bærekraft er et Enova-mål. Videre bidra til redusert klimagassutslipp og teknologi-utvikling. Enova har gitt støtte til drøyt 3800 næringslivsprosjekt med til sammen 33 milliarder kroner.

Flakne understreket at selv om en virksomhets omdømme eies av publikum, så kan virksomheten – også Kolstad Håndball, så klart – påvirke omdømmet gjennom sin strategi.

Enova-pressesjefen fortalte også at da Heimdal videregående skole og idrettshallen ble bygd for tre år siden, så var den det mest energieffektive bygg i sitt slag her i landet.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther

Deltagere fra til sammen et 20-talls samarbeidspartnere var med på partnerfrokosten.