Strålende målvaktduo – Kolstad

Strålende målvaktduo

Kolstad klarte ikke å kopiere fjorårsseieren i treningskamp-møtet mot Elverum. I Terningen Arena var norgestopperen i kveld best (26-22), men det var mange positive prestasjoner å glede seg over i et kamprustent og skaderedusert Kolstad-lag.

Ikke nok med skader og uten kamptrening et halvår; etter 13 og et halvt minutt var kampen over for forsvarskrumtapp Rasmus Mølgaard, ettersom han fikk sin tredje utvisning.

Blant flere positive punkter, synes jeg målvaktspillet kanskje gledet aller mest: Lars Eggen Rismark slo an tonen og «spiste» formelig landslagskant Blonz med flere topp redninger. Lars sto første omgang, og 10 redninger betød 40 i redningsprosent. Simen Westby Johansen sto de siste 30 minuttene og imponerte. Han startet med fire strake redninger. Elverum fikk ikke hull på Simen før det var gått nesten ni minutter. Simen endte opp med å redde halvparten av skuddene han fikk bryne seg på. Strålende!

– Ja, det var riktig artig at to målvakter sto så godt, kommenterte Stian Gomo og fant også mer å glede seg over:

– Jeg synes vi fikk gode svar på ting som vi har jobbet mye med – duellspill og angripe i rom. Her har vi absolutt gjort fremgang. Jeg er også godt fornøyd med innsatsen som spillerne la for dagen. Skikkelig tæl! Det var en treningskamp med bra trøkk, for å si det slik.

– Forbedringspunktene?

– Det er klart vi gjør en del feil som vi må luke bort. Vi glipper også litt i forsvar. Det hører med at vi i midten måtte klare oss uten Henning (Limstrand), og så fikk vi (Rasmus) Mølgaard ut med rødt kort før førsteomgangen var halvspilt. Det betydde en ekstra stor belastning på Martin (Kærgaard), som måtte spille mer enn noen gang, sa Gomo og konkluderte med at det var deilig å kjenne på å være i kamp igjen.

Flere pluss på notatarket mitt:

* Følstad, Lyse og Thaarup sine presise avleveringer til toppscorer Kærgaard på streken. 
* Lyse sine dobbeltfrosker
* Thome sin elegante 7-meter til 6-6.
* Lyse / Følstad-kryss til 17-19.
* Thaarup og Lyses herlige innsatsgoaler syv-åtte minutter før slutt

– og målvaktspillet er altså behørig omtalt. Strålende, Lars og Simen!

PS1!
Skadesituasjonen i troppen gjorde at ungguttene Magnus Stølefjell, Dennis Solem og Sondre Solheim ble med til Elverum og også alle tre fikk noen minutter på banen. Magnus scoret for øvrig kampens siste mål – overlistet Emil Imsgard med en fin aksjon fra venstrekanten.

PS2!
Og bare for at det også skal være nevnt: Hele kolstadtroppen testet negativt på korona da de fremme i Elverum ble hurtigtestet.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Skjermdump Elverum streaming

FAKTA
ELVERUM – KOLSTAD  26-22 (15-10)
Terningen Arena
Treningskamp 
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 1(1), Sander Rønning, Rasmus Carlsen Thaarup 4, Sondre Solheim, Emil Raknes 1, Magnus Stølefjell 1, Martin Kærgaard 6, Håkon Følstad 4, Simen Lyse 5(2), Rasmus Mølgaard, Dennis Solem.
TOPPSCORER ELVERUM: Thomas Solstad 7
UTVISNINGER; Elverum: 2 x 2 min. – Kolstad: 4 x 2 min., inkl. Rødt kort (Mølgaard)