I nystylet garderobe – «luksus» – Kolstad

I nystylet garderobe – «luksus»

– Det betyr helt klart noe for oss. Hele veien det lille ekstra og noe som er gjort for oss.

Det sier lagkaptein Håkon Følstad om Kolstad-partner «Fast Gruppen» sin styling av Kolstad-spillernes egen garderobe i Kolstad Arena.

– Nå har vi ikke bare vår egen plass, men en plass også med bilde på. Det hele er enda et steg videre mot et mer proft uttrykk og ligner ikke på noe jeg i alle fall har opplevd tidligere i karrieren. For oss spillere er det inspirerende, sier kaptein Følstad.

Å ha en fast plass og nå også med eget bilde, i egen garderobe, høres kanskje ikke så spesielt ut for den som ikke selv har opplevd garderobe-kultur. Håkon:

– Garderoben tror jeg er undervurdert for utenforstående. Den er noe langt mer enn et sted hvor du skifter om og dusjer. Den er sosialt viktig, en slags «hytta» i hallen. «Hytta» er et sted for trivsel, og når det også er i godt lag – som det er i Kolstad – da blir dette en viktig arena. Derfor ser vi også at mange av oss som har anledning i forhold til sine øvrige daglige forpliktelser møter opp i god tid før treningsstart og henger gjerne igjen en stund når treningen er over.

– I garderoben – «på hytta» – er stemningen lett og ledig, det lander mange gode kommentarer om alt og ingenting. Men når vi går inn i hallen, da er stemningen en annen; da skal det presteres. 

I enden av garderoben, en sofakrok og tv. Da jeg stakk innom, var trener Ole Martin Viken og Elias Thome på plass i tv-kroken for en god prat.

– Dere er bevisste på at dere er heldige som har en slik møteplass vegg i vegg med håndball-arbeidsplassen?

– Absolutt. Vi setter veldig stor pris på at vi har denne garderoben og helt for oss selv. Det er luksus, rett og slett. Vi bidrar også selv til at det skal forbli slik. Vasking og renhold det står vi for, vi spillere. To og to tar jobben på ukesbasis, og det gjøres skikkelig.

– Ingen sluntrer unna…?

– Nei, i alle fall ikke med vilje. Og skjer det som en forglemmelse, blir det påtalt.

– Hvem er «vaktmester» på «hytta»?

– Det er mange som holder et våkent øye med at ting blir utført som avtalt. Og er det noe som blir «glemt», er det mange nok som er klare til å påpeke det. Nærmest «vaktmester» kan du vel si det er botesjefen Elias (Thome) som er, sier Håkon Følstad.

PS! Alt det grafiske arbeidet er gjort av Rune Skjærvold, som har levert grafisk tjenester til Kolstad Håndball i mange, mange år. Tusen takk Rune!

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther