Tre trenere om OL-troppen: Imponerende forhåndstips – Kolstad

Tre trenere om OL-troppen: Imponerende forhåndstips

Hvordan blir Håndballguttas tropp til OL, spurte vi tre trønderske eliteserietrenere for én måned siden. Svarene var imponerende lik den troppen Christian Berge presenterte i forrige uke.

Det er ikke plass til mange overraskelser i troppen, sa Christian Berge til oss før OL-troppen ble offentliggjort. Berge overrasket i alle fall ikke trioen (f.v.) Jørgen Laug, Stian Gomo og Fredrik Ruud i særlig grad…

Stian Gomo og Fredrik Ruud hadde virkelig kikket landslagssjefen i kortene. De to traff med hele troppen. Jørgen Laug var ikke mye dårligere med treff på 13 av de 15 som snart gjør seg klare til å sjekke inn i OL-bobla i Japan.

De sentrale spørsmålene

Tar Berge ut to eller tre målvakter? Tre eller fire strekspillere? Dobbeltdekning på begge kantene? 

Det var tre sentrale problemstillinger. Vi endte altså opp med to målvakter, tre strekspillere og dobbeltdekning bare på høyrekanten. På ytterste venstre får Magnus Jøndal klare seg selv…

Om vi skulle ha kåret en vinner blant de tre trønderske eliteserietrenerne, så ble det altså uavgjort mellom Ruud og Gomo etter «full tid», mens Gomo vant på «ekstraomganger» siden han traff på to av de tre (Espen Christensen og Sebastian Barthold) som reiser til Japan uten å være med i OL-troppen fra starten av. Ruud traff bare på én (Barthold). Både Gomo, Ruud og Laug trodde for øvrig at det skulle bli plass på «reservebenken» til Elverums unge strekkjempe, Thomas Solstad. Det ble det altså ikke.

Her er Japan-farerne

Til slutt en påminnelse om hvordan Håndballguttas OL-tropp ser ut – og med klubbtilhørighet. Flere av spillerne vil for øvrig ha ny klubbadresse når neste sesong kastes i gang:

MÅLVAKTER
30 Torbjørn Bergerud, 
SG Flensburg-Handewitt
12 Kristian Sæverås, FC DHfK Leipzig Handball

KANTSPILLERE
19 Kristian Bjørnsen, HSG Wetzlar
44 Kevin Maagerø Gulliksen
, GWD Minden
17 Magnus Jøndal, SG Flensburg-Handewitt

BAKSPILLERE
24 Christian O’Sullivan, SC Magdeburg
5 Sander Sagosen, THW Kiel
23 Gøran Johannessen, SG Flensburg-Handewitt
10 Magnus Fredriksen, HSG Wetzlar
27 Harald Reinkind, THW Kiel
77 Magnus Abelvik Rød, SG Flensburg-Handewitt
15 Kent Robin Tønnesen, Telekom Vezprem

STREKSPILLERE
8 Bjarte Myrhol, Skjern Håndbold
11 Petter Øverby, HC Erlangen 
21 Magnus Gullerud, SC Magdeburg

RESERVER –
standby i Japan under OL
16 Espen Christensen, 
IFK Kristianstad (målvakt)
6 Sebastian Barthold, Aalborg Håndbold (venstrekant)
28 Simen Holand Pettersen, Elverum Håndball (bakspiller)

Av de 15 spillerne som står i hovedtroppen, kan 14 benyttes i kamper under OL. I tillegg er det mulig å bytte inn én utespiller fra reservelista i perioden fram mot kvartfinalen, og det kan byttes inn målvakt fra reservelista helt frem til finalen. 

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther