Godt fornøyd Gomo – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godt fornøyd Gomo

Kolstad har lagt bak seg de to første ukene av fellesforberedelsene til den kommende sesongen. Stian Gomo er fornøyd med tingenes tilstand.

Kolstad-troppen foran siste økt under treningssamlingen i Meråker. Foran f.v.: Sander Rønning, Magnus Langeland, Emil Raknes, Håkon Følstad, Magnus Stølefjell og Sondre Orheim. I midten f.v.: Lars Eggen Rismark, Rasmus Thaarup Carlsen, Dennis Solem, Elias Thome og Adrian Aalberg. Bak f.v.: Erlend Sagosen, Julian Viken, Rasmus Mølgaard, Eskil Dahl Reitan, Simen Lyse, Gabriel Setterblom, Simen Westby Johansen, Martin Kærgaard, Henning Limstrand, Aksel Hald og Stian Gomo.


– Testingen var veldig positiv, ikke minst, og som ventet, resultatene fra fire forskjellige styrkeøvelser. Løpstesten (såkalt «geysir») var litt dårligere enn forventet. Keeper Sondre (Orheim) og nykommer Magnus (Langeland) var de som kom best fra geysir-testen, forteller trener Stian. Resten av den første treningsuken (i Kolstad Arena) gikk med til ren håndballtrening – småspill og tekniske øvelser.

Om treningsuken i Meråker har Stian også masse godt å si:

– Forholdene lå veldig godt til rette. Alt vi trengte – hall, løpebane, matsal/butikk, elv til å bade i(!) – lå tett på hverandre. Jeg håper det blir mulig å komme tilbake til Camp Meråker som et ledd i sesongforberedelsene også til neste sesong.

I Meråker var spillerne gjennom 11 økter de fem dagene treningsleiren varte. Syv av øktene har vært rene fysikk-økter. Håndballmessig?

– Taktiske økter, relasjonsbygging, og en del spillfrekvenser, sier Gomo.

– Hva med spillerne som har vært helt eller delvis ute av ordinær trening?

– Også på den sektoren er det lysning. Henning og Eskil er så godt som klare for full trening. For Gabriel og Adrian tar det ennå en stund før de er  hundre prosent klare til all fellestrening, forteller Stian, som ikke minst er glad for at den harde belastningen under treningsleiren ikke har ført til nye skader.

Nykommerne sammen med trenerduoen Stian Gomo og Erlend Sagosen. Spillerne fra venstre; Magnus Langeland, Magnus Stølefjell (hospitant), Aksel Hald, Dennis Solem og Sondre Orheim. (Alle de fem nye er født etter tusenårsskiftet, tre av dem er 2003-modeller, to født i 2001.I tillegg tilhører fire andre av spillerne i sesongens kolstadstall også 2000-tallsgenerasjonen – Lyse, Dahl Reitan, Rønning og Limstrand. Ingen tvil om at fremtiden tilhører Kolstad.)

Fra førstkommende mandag er Kolstad-troppen i det som blir vanlig treningsgjenge; det vil si to treningsøkter mandager og torsdager og ei økt de øvrige dagene. 

Mot slutten av uka er det dessuten lagt inn tre treningskamper på bortebane; torsdag mot Elverum (i Alvdal), fredag mot Drammen og søndag mot Haslum.

TEKST og FOTO: 
Tore Sæther