Fra «håndball-exil» til turneringsseier – Kolstad

Fra «håndball-exil» til turneringsseier

Kolstad-rekruttene dro til Skjærgårdslekene i Tønsberg svært usikre på hvordan de lå an i forhold til konkurrentene. De returnerte til Trondheim med turneringsseier.

– Vi følte det som om vi hadde vært i håndball-exil. Vi visste ikke noe som helst om motstanderne, hvor vi sto: Er vi langt bak deres nivå? Dette preget også inngangen vår i turneringen, sier trener Jan Erik Wiedemann.

God stemning i Kolstad-troppen etter finaleseieren over Haslum. Foran f.v.: Ruben Meder, Kristian Hestad Eriksen, Oscar Tangvold, Herman Schanke og Sindre Røkke.
Bak f.v.: trener Jan Erik Wiedemann, Isak Lindgaard, Magnus Krosby, Peder Hindseth, Olaf Evenmo, Henrik Nielsen, Martin Tørum, Dennis Solem, Magnus Stølefjell og Peter Baardsvik. (Målvakt Gard Volden var ikke til stede da bildet ble tatt.)
FOTO: Kolstad rekrutt

Kolstad-rekruttene innledet mot et Konnerud-lag med rutinerte Geir Oustorp på trenerbenken. 

– Spillet vårt var hakkende, flyten manglet. Men vi prøvde på mye, og etter hvert gikk det bedre, forteller Wiedemann. Til slutt endte det med klar seier, 28-16, over en motstander med bare 2004-modeller på laget. Kolstad og de tre nesten motstanderne var blandingslag med spillere født både i 2003 og 2004.

Andre motstander var Fjellhammer, et veldig bra lag, visste kolstadtroppen, som likefullt dro i land en 21-20-seier. Jan Erik:

– I første del av kampen hadde vi en del glipp i forsvar. Så bedret det seg, og i avslutningen av kampen synes jeg vi spilte kontrollert og disiplinert inn til den knappe seieren.

Nøtterøy ar neste motstander, et lag som Kolstad spilte dårligere enn de egentlig er, tror Wiedemann. Forsvarsspillet satt godt; kolstadguttene klarte å nøytralisere Nøtterøys veldig gode venstre angrepsside.

– Vi legger mye vekt på å få orden på forsvaret, det klarte vi, så pass at det ble en del intern kjefting og misnøye i Nøtterøy, som også er litt av forklaringen til at seieren ble så klar som 26-17.

Dermed var Kolstad klar for finale, mot Haslum. 

– Og Haslum viste seg ikke overraskende å være et godt skolert og disiplinert spillende mannskap. For oss var det på sett og vis den ultimate testen på vårt forsvarsspill; hvordan være proaktive, hvordan ta initiativ og ikke bare agere på motstanderens aksjoner. Vi klarte det godt – mot et lag som jeg tror hører hjemme i norgestoppen.

– Hvis du skal summere helgens prestasjoner, hva sier du da?

– Mest av alt; vi sto sammen som et lag. Vi jublet på benken over gode aksjoner. Vi fikk testet ut store deler av vårt repertoar. I finalen fikk vi blant annet kjørt en del 7 mot 6-spill, noe som ga mange kant-involveringer.

– Kollektive pluss, hva med enkeltspillere?

– Målvakt Gard Volden (bildet) har tatt enorme steg. Han var outstanding i store deler av turneringen. I finalen var han ikke helt på sitt beste, og det skyldtes nok at fikk en liten skulderskade i en tidligere kamp. 

– Magnus Stølefjell på venstrekanten (hospitant i A-laget) og Dennis Solem (allerede i A-stallen) er det også grunn til å trekke frem. Bakspiller Dennis er en spiller som skaper ting ut av ingenting.

– Og så vil jeg også trekke frem en kar som Oscar Tangvold. Han er en veldig verdifull innbytter. På benken store deler av kampen for så å komme inn å gjøre nyttige aksjoner. I finalen for eksempel kom han inn mot slutten og scoret de to siste målene, sier en fornøyd trener Jan Erik Wiedemann.

PS!
Lørdag 4. september – dagen før eliteserielaget hjemmedebuterer for sesongen – skal rekruttene spille Lerøy-kvalifisering mot Lillestrøm og HK72 Sande, i Kolstad Arena. De to beste går til puljespillet i Lerøyserien.

TEKST: Tore Sæther