Våknet til live og vant – Kolstad

Våknet til live og vant

Grytidlig i morges, klokka fire, startet Kolstad-gjengen reisen til treninger og kamper i Nord-Tyskland. Det ble en lang og slitsom reise før kamp, og det vistes på spillerne.

– Vi var fremme klokken 14, fikk oss et måltid og dro til kamp klokken 17.  Spillerne var helt klart preget av den lange reisen. På det meste lå vi fem mål bak, forteller trener Stian.

Og når vi vet at motstander var amatørlaget (2.divisjon) HSG Eider Harde, så var ikke det et kampbilde som var spesielt bra, selv etter ei lang reise.

Treningskampen gikk for øvrig heller ikke lokalpressen hus forbi (bildet under) – og det skyldtes naturligvis Sander Sagosen sin posisjon i tysk topphåndball og fortiden hans som Kolstad-spiller.

– Vi møtte et lag med godt skolerte spillere, men uansett er det et lag vi skal slå klart. For å si det slik; vi har sett bedre ut. Men mot sluttet fikk vi i alle fall pyntet litt på resultatet. 

De siste 20 minuttene hentet Kolstad inn vertene og dro i fra til firemålsseier (29-25). Eskil Dahl Reitan og Rasmus Thaarup Carlsen spilte sentrale roller i opphentingen. Kantspillerne Sander Rønning og Elias Thome gjorde også sine saker bra, rapporterer Gomo.

I morgen skal spillerne gjennom to treningsøkter; først ei styrkeøkt med Ole Martin Viken og så ei håndballøkt. Fredag venter kamp nummer to, og da er motstanden en helt annen og bedre. Lübeck Schwartau hører hjemme i 2. bundesliga og endte som nummer 10 (av 19 lag) på slutt-tabellen for forrige sesong.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Boumediene Rachedi og skjermdump Eider Hardes facebook