Sterk seier over 2.bundesliga-lag – Kolstad

Sterk seier over 2.bundesliga-lag

Kolstad vant også sin andre kamp under Tyskland-oppholdet selv om motstanden i dag var betydelig sterkere enn på onsdag. 2. bundesliga-laget VfL Lübeck-Schwartau ble slått 27-25 etter at tyskerne ledet 13-12 til pause.

– Ja, i dag er vi godt fornøyd, spesielt med det vi presterer i 2. omgangen. Vi sto aggressivt og bra i forsvar, presset dem dit vi ville ha dem og klarte også å forhindre mye skudd. 25 baklengs mot et slikt lag er absolutt bra, sa Stian Gomo og fortsatte:

– Det vi presterte i dag er utvilsomt den beste treningskampen vår. Vi møtte et veldig bra lag med dobbeltdekning på alle plasser og med to robuste målvakter. 

De ti første minuttene etter pause benyttet Kolstad godt og til å gå fra ett bak til fire foran (22-18). Hjemmelaget klarte aldri å komme helt à jour, selv om Kolstad både fikk en utvisning og gjorde to tekniske feil. Halvannet minutt før slutt på stillingen 25-24 hadde lübeckerne sjansen til å komme likt, fra syvmeteren. Simen Westby Johansen ble byttet inn og presset skuddet i stolpe og ut. Kolstad grep sjansen til definitivt å avgjøre med to baller i Lübeck-målet. 

– Magnus Langeland og Lyse sørget for det. De to var veldig «frem i skoen», skjøt ofte og bra. Lyse hadde åtte treff på 12 skudd – og bare ett av målene var fra 7-meter – mens Langeland scoret på alle sine seks skudd, sa en fornøyd trener og ga blomster også til venstrekant Sander Rønning:

– Han er virkelig blitt tøff i skallen, lar seg stoppe av en bom eller to, tar mulighetene uten å nøle og skaffer oss i dag scoringer både fra kanten og i ankomst/kontra.

PS!
Gabriel Setterblom som lenge har vært skadet og parkert på sidelinjen, fikk prøve seg noen minutter i begge kampene i Tyskland. Dermed er det bare korsbåndskadde Adrian Aalberg som ennå ikke er kampklar.

PS2!
Kolstads neste kamp blir cup-oppgjør mot NTNUI førstkommende onsdag, og på fredag i neste uke kommer Bergen Håndball (nytt navn på FyllingenBergen) til Kolstads siste kampfinpuss før seriestarten onsdag 1. september (borte mot Bækkelaget)

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Boumediene Rachedi / Skjermdump fra  Lübeck-Schwartau-live