Seier i generalprøve, men… – Kolstad

Seier i generalprøve, men…

For ganske nøyaktig ett år siden slo Kolstad FyllingenBergen i siste finpuss før seriestarten. Det gjentok seg i ettermiddag. Bergenslaget ble slått 29-26 – i fjor var tallene 32-26.

Magnus Langeland scoret på fem av sine syv skudd

Altså resultatmessig jevnere i år, men likevel for Kolstad i dag en bedre første omgang enn den siste halvtimen. Trener Erlend Sagosen sa det slik:

– I førsteomgangen synes jeg vi i store deler sto glimrende i forsvar. Det kom noen vanskelige skudd, Lars var litt uheldig, kom litt sent på, og vi gjorde derfor målvaktbytte.

Eskil Dahl Reitan drev angrepsspillet godt i perioder og var nøyaktig i skytset; fire treff på fem skudd.

– Også angrepsmessig var det mye bra før pause. Vi spilte oss til mange gode sjanser. (Magnus) Langeland og Eskil (Dahl Reitan) hadde gode perioder. Det samme for (Simen) Lyse, selv om det varierte ganske mye for hans del, oppsummerte Sagosen og tilføyde:

– I første del av andreomgangen var det helsvart, men vi rodde i alle fall i land en seier.

De første fem seks minuttene etter pause var så visst ikke noe å applaudere for blant de få tilskuerne. Kolstad-spillerne gjorde tekniske feil. Bergen-spillerne scoret; fire ganger uten Kolstad-kvittering. Det fikk Sagosen til å ta time out.

«Brøyt», sa dommeren – «dekking i feltet», sa kaptein Følstad. Han hadde rett.

Det hjalp en del, i alle fall med hensyn til tekniske feil. De ble for det meste luket bort. Totalt sett noterte jeg ni angrep uten avslutning. Bergen hadde til sammenligning 12.

Tallenes tale på kontringer/ankomst viste Bergen én bedre; syv mot seks. Og à propos det siste; å forsvare seg når motstanderen kommer med syv utespillere, der har Kolstad et klart forbedringspotensial.

Dobbeldekning; Mølgaard foran og Lyse (25) bak…

I dagens kamp etterlyste jeg et bredere angrepsspill. La gå at laget består av mange riktig avslutningsdyktige bakspillere – og strekspillere. Men det er i snaueste laget, og behagelig enkelt for motstanderen, når vi bare kommer til to avslutninger fra kantspillerne – og begge før etablert angrep – én hver fra Thome og Stølefjell.

PS!
Rasmus Thaarup Carlsen kom som i cupkampen mot NTNUI ikke på banen. Rasmus sliter med en vond skulder på kastarmen. Spørsmålet er om han blir kampklar til seriepremieren, borte mot Bækkelaget, førstkommende onsdag.