For mange bomskudd og tekniske feil – Kolstad

For mange bomskudd og tekniske feil

Det florerte med bomskudd, og rekken med tekniske feil ble fort ubehagelig lang. Og når det er slik, da er det vanskelig å vinne mot en jevnbyrdig motstander.

Time out-prat x 3 hjalp ikke på et Kolstad-lag langt unna forventet nivå. (SKJERMDUMP: DIREKTESPORT)

En jevn 1. omgang endte med 10-9 til Bækkelaget, men det hele endte opp med 25-20-seier i Nordstrand Arena. 
Det lave antallet scoringer er nesten historisk for Kolstads del. Før dagens kamp hadde vi spilt 124 eliteseriekamper, og i bare seks hadde vi scoret så lite som 20 mål og færre. Tre av kampene var sågar mot Elverum.

Jeg noterte 47 skudd, og vi scoret altså på mindre enn halvparten av dem. BSK-keeper Nikolai Wiig var i riktig godlune og sto i veien for 18 Kolstad-skudd, redningsprosent på 47.
I tillegg til alle bomskuddene gjorde vi 14 tekniske feil – alt for mange. De to eneste som får godkjent på skudduttelling er Gabriel (syv scoringer på 12 skudd) og Elias (23-årsdag i dag og med fire mål på seks skudd). Avslutninger, og scoringer, fra strek er en tydelig ingrediens i et godt kolstadspill. I dag hadde de tre strekspillerne bare tre skudd, ett av dem endte med scoring.

De to siste treningskampene – mot Lübeck-Schwartau i Kiel og Bergen Håndball i Kolstad Arena – viste mye positivt. Hvorfor ble det en så heftig nedtur i kveld, Stian Gomo?

– Det er ikke greit å forklare. Men vi vinner i alle fall ikke nok dueller, vi tar ikke skudd, er tannløse og mangler nødvendig råskap. 

– Toppscorer Gabriel og Lars – med redningsprosent på 40 – er kanskje de to eneste som presterer på høyt nivå denne gangen?

– Det kan du si. Lars står en fantastisk kamp, og Gabriel viser litt hvordan det skal gjøres, sier trener Gomo.

Gabriel Setterblom kåret til Kolstads beste. (SKJERMDUMP: DIREKTESPORT)

Gabriel ble av en jury i hallen kåret til Kolstads beste (det kunne like godt ha vært Lars). Har han noen forklaring på det tafatte angrepsspillet?

– Det ligger sikkert mye idrettspsykologi her. Vi har nok kvaliteter i laget til å gjøre det mye bedre enn det vi presterte her i kveld. For min egen del, kan jeg si at jeg følte meg litt rusten, jeg gjorde ting litt for fort, glemte liksom å se på en stor målvakt før jeg skjøt. 

– Før kampen var det ingenting som tydet på at dette skulle bli en dårlig kamp av oss. Stemningen var god. Nå etterpå er det en kollektiv skuffelse.

– Søndag kommer Nærbø til Kolstad Arena. Da blir det en god anledning til å revansjere seg…

– Absolutt. Da kommer det til å smelle. Det skal bli vondt å komme til Kolstad Arena, lover Gabriel Setterblom.

 TEKST: Tore Sæther

FAKTA
Bækkelaget – Kolstad 25-20 (10-9)
Nordstrand Arena
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome  4, Henning Limstrand, Sander Rønning 1, Magnus Langeland 2, Gabriel Setterblom 7(2), Emil Raknes, Magnus Stølefjell, Eskil Dahl Reitan 1, Martin Kærgaard, Håkon Følstad 2(2), Simen Lyse 2, Rasmus Mølgaard 1.
Bækkelagets toppscorer: Emil Sundal 8(3)
Utvisninger, Bækkelaget: 4 x 2 min. – Kolstad: 5 x 2 min.