Til Lerøy-spill på overbevisende måte – Kolstad

Til Lerøy-spill på overbevisende måte

Våre 18-åringen levnet ingen tvil om hvilket lag som var det beste i dagens kvalikrunde i Husebyhallen og Kolstad Arena. Både HK72 Sande eller Lillestrøm TH var sjanseløse mot Kolstad-rekruttene.

– Vi hadde på forhånd fokus på at det vi gjør på trening skal være godt nok. Kamp og trening er naturligvis forskjellig, men guttene leverte, oppsummerte en fornøyd trener, Jan Erik Wiedemann, og la til om motstanden i dag:

– Det er nok ikke den aller skarpeste. Jeg tror lag som Haslum og Fjellhammer vil være blant de beste, og det er jo lag vi har slått (i Skjærgårdslekene)…

– Godt fornøyd med laget, og selv om jeg vet du ikke er veldig glad i å trekke frem enkeltspillere, gi oss noen få navn likevel…

– Ruben (Meder) på streken og Henrik (Hestbek Nielsen) bak på banen var veldig bra. Playmaker Herman Schanke vil jeg også nevne – sammen med målvaktparet Gard Volden og Peter Baadsvik, sa Wiedemann. Hans gutter skal allerede om to uker opp mot Fjellhammer i junior-NM (for 20-åringer), og seriespill denne sesongen blir 3. divisjon. Der skal de ble vanskelig å hanskes med, skulle jeg tro, fordi det er så mye både muskler, fart og håndballforståelse i dette mannskapet.

«Henrik imponerer meg»

Stian Gomo er viden kjent for å se masse håndball, ikke bare på elitenivå. Derfor var det selvsagt ingen overraskelse at han var på plass i Kolstad Arena i dag, og der så han for eksempel?

– At det er mye bra i dette laget, godt tempo, god i ankomst. Og så slutter jeg ikke å la meg imponere av (Henrik) Hestbek Nielsen. Han har allerede fått prøve seg på trening hos oss. Fortsetter han slik, kan det fort bli flere treninger med elitelaget, antyder Stian og vil også fremheve keeper Gard Volden.

– Så er det skikkelig artig å se at rotekte kolstadgutter som (Magnus) Stølefjell og (Ruben) Meder gjør det så bra. Det er fint for laget og for bydelen også, mener Stian.

PS!
To av guttene på rekruttlaget – Stølefjell og Dennis Solem – er på kampkortet i morgendagens eliteseriekamp mot Nærbø. Avkast klokken 18 i Kolstad Arena.

KAMPFAKTA
Kolstad – HK72 Sande 46-22 (27-13)

Målscorere Kolstad: Ruben Meder 10, Henrik Hestbek Nielsen 8, Magnus Stølefjell 7(1), Sindre Hovlandsvåg Røkke 6, Herman Torkilsønn Schanke 4, Kristian Hestad Eriksen 3, Dennis Solem 3, Olaf Skamfer Evenmo 3, Peder Søreng Hindseth 1 og Martin Eliassen Tørum 1.
Toppscorer Sande: Oskar Blystad Stubberud 4

Lillestrøm TH – Kolstad          18-27 (10-15)

 Målscorere Kolstad:  Henrik Hestbek Nielsen 7, Magnus Stølefjell 6(3), Sindre Hovlandsvåg Røkke 5, Ruben Meder 4, Martin Eliassen Tørum 2, Isak Frandsen Lindgaard 1, Oskar Tangvold 1 og Herman Torkilsønn Schanke 1
Toppscorer Lillestrøm:  Vetle Rudi 5(1)

KAMPENE

Kolstad – HK72 Sande 46-22
HK72 Sande – Lillestrøm TH   25-28
Lillestrøm TH – Kolstad          18-27

Første gruppespill-runde i Lerøyserien spilles helgen 20./21. november.

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther