Simen fortsatt sterk i troen – Kolstad

Simen fortsatt sterk i troen

For å si det forsiktig; sesongen har ikke startet som forventet, og håpet, for Kolstad. Tre tap på de tre første seriekampene er langt unna målsetting uten at Simen Lyse har mistet troen.

– Klart det føles litt tungt etter tre tap på rad, og det skyldes at vi har vært veldig dårlig det siste kvarteret både mot Nærbø og Halden. Det fine er at vi i perioder har spilt veldig god håndball og føler at vi egentlig burde ha stått her med fire poeng.

Men vi ligger helt nede mot tabellbunnen uten et eneste poeng, og som Lars Eggen Rismark en gang sa i etterkampen-intervju forrige sesong – mot Runar: «Å vinne kamper er den viktigste bekreftelsen på en god prestasjon.»

Vi venter på en slik bekreftelse denne sesongen!

Tilbake til Lyse så ser han optimistisk på fortsettelsen. 21-åringen holder fast på at vi i lange perioder har spilt veldig bra: «Og det er betryggende å føle at vi har et så høyt toppnivå. Så handler det om å gjøre noe med bunn-nivået. Det kan ikke være så lavt.»

Nærbø- og Halden-kampene hadde ulik utvikling, men felles for de to var at vi var alt for dårlige det siste kvarteret. Gikk spillerne tomme for krefter eller satt forklaringen i hodet, Simen?

– Det er jo ikke så lett å si. Kanskje noe av begge deler. Konkret så brente vi for mange hundreprosent-sjanser, sjanser som vi tidligere i kampene satte. Slitne, kanskje. Nerver, kanskje det også. Vi er mange unge spillere på laget som ikke er veldig rutinerte. Vi hadde hatt god bruk for Carlsen.

Mot Halden leverte vi en utmerket førsteomgang og ledet med seks. Selv om Ulvene fra Østfold tok litt innpå oss, så ledet vi fortsatt klart – med fem mål – da Simen frosket inn til 25-20 og med mindre enn et kvarter igjen å spille. Men så krympet forspranget; det sto likt fem minutter før slutt:

– Jeg følte at vi tok litt for tidlige skuddsjanser, spilte for lite. I tillegg sluttet vi å kjøre etter dem på kontra, et spill som ga oss den gode ledelsen før pause. Det er greit nok å roe noe ned når vi leder klart, men vi må ikke stoppe å spille vår håndball, med kontringer og ankomst.

Haldens offensive 5-1-forsvar etter pause var også litt vrient å komme rundt…

– I starten, men så synes jeg vi taklet det bra da vi gikk ut i spill syv mot seks, i alle fall en stund. Men så mistet vi litt taket på det, og det endte opp med at vi ikke fikk den uttellingen av syv mot seks-spillet. Vi skulle kanskje ha lagt om litt før vi gjorde, som er lett å si etter kampen…

Å sette en stopper for tapsrekken mot Runar – tippet av mange blant topp tre og med tre blanke seire i sesongstarten – det er ingen enkel oppgave, Simen…

– Absolutt ikke. Runar er et veldig bra lag, ikke minst med en backrekke med stor rutine og med Christoffer Rambo som sterk nykommer. God keeper har de også i Christensen, og i forsvaret (6-0) er det mange kilo og mye muskler. Men som jeg sier; vi er i stand til å slå alle på en god dag.

Onsdag kveld krysser vi fingre og håper vi får oppleve en god kolstaddag, riktig lange perioder med toppnivået inne.

Simen er med 15 scoringer vår nestmest-scorende eliteserien. Bildet er hentet fra cupkampen mot NTNUI (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

TEKST: Tore Sæther

FOTO: Robert Magnussen og Tore Sæther