For en lettelse – knuste Runar – Kolstad

For en lettelse – knuste Runar

På vårt beste, suverent gode, men bunn-nivået har vært altfor lavt. De to siste kampene burde vi egentlig ha vunnet. Så kom utløsningen: I kveld spilte vi i store deler Runar av banen. For en lettelse!

Det er lenge siden vi så så mange glade kolstadfjes i seiersjubel

Også for trenerne. Stian Gomo legger ikke skjul på at trykket ble betydelig lettere:

– Vi har aldri tvilt på at vi er gode. Og når vi får opplevelser som dette, så hjelper det på selvtilliten.

Også var det mange som lyktes…

– Vi har ventet på at flere skulle lykkes samtidig. Det fikk vi oppleve i kveld. Lyse lyktes, Eskil (Dahl Reitan) var nesten enda bedre, og ute på venstrekanten spilte Sander (Rønning) med stor selvtillit; ekstra artig å registrere det fordi Sander har slitt med det.

Gode lag vinner som oftest sine kamper gjennom godt forsvarsspill og samspillet forsvar/målvakt. I dag var Kolstad virkelig der. Lars Eggen Rismark (jeg noterte 16 redninger) var Runars målvaktsduo overlegen. Gjestene byttet målvakt fire(!) ganger. Det sier mye. Vi hadde fem utvisninger mot Runars ene. Det er også et godt tegn; i alle fall var det det i dag.

Eskil Dahl Reitan var topptent, i begge ender av banen og betalte med to utvisninger – helt ok, Eskil – og scoret fem på åtte forsøk. Utmerket!

Eskil Dahl Reitan leverte en strålende kamp.

Det var et supertent Kolstad-lag som nærmest overrumplet, og overkjørte Runar; scoret fem før Runar fikk sitt første mål. Da de første 30 minuttene var unnagjort, var forspranget fortsatt fem mål. Jeg skal innrømme at jeg var litt spent på om guttene skulle klare en like god 2. omgang. Det var et par erfaringer fra to tidligere kamper som dukket frem på internminnet. Men da stillingen var ti mål foran etter halvspilt 2. omgang, da slapp tvilen om hvordan dette ville gå.

Trener Stian fremhever kollektivet som den store vinneren. Her er noen av enkeltprestasjonene som imponerte meg:

* Simen Lyse sine herlige og luftige froskeskudd. Han fyrte løs nesten 20 ganger, men med mer enn godkjent uttelling. I tillegg var det noen assist-pasninger som bare var så herlige å registrere.
* Og propos målgivende pasning; kaptein Håkon (Følstads) lange(!) innspill til Martin (Kærgaard) på streken. Den var det bare Martin som fulgte med på. Og enda en kaptein-godbit; pasningsfinten og påfølgende spasertur gjennom et vidåpent Runar-forsvar da Håkon scoret til 30-20.
* Gomo nevnte Sander (Rønning) ute på venstrekanten. På sin 20-årsdag var han 100 prosent (fire mål på fire skudd) og helt uleselig for Runar-keeperne. Scoring nummer tre var av det slue slaget: Etter to scoringer på innsiden av målvakt, ventet nok burvokteren én til. Men nei, da. Sander la den i langt hjørne. Bærre så lækkert.
* Og la meg også ta med de andre kantspillerne; Elias (Thome) var sikker – tre på fire skudd – og i tillegg god defensivt. Emil (Raknes) og 18-åringen Magnus Stølefjell fikk ikke mange minuttene på banen, men bidro med hver sin scoring.
* Martin (Kærgaard) inne på streken hadde også full uttelling på sine fire skudd.
* Og så Eskil (Dahl Reitan) da. Ikke gamle gutten – 2001-modell – men skikkelig senior i spillet sitt. Fighter på høyt nivå.

Simen Lyse – som mot Halden, 11 scoringer. Runar-forsvaret hadde lite å stille opp mot Simens skyhøye froskeskudd.

Nå er det sikkert noen gode aksjoner og bidrag jeg har glemt, men burde ha nevnt. Dere får tilgi meg det.

Jeg ser med stor forventning frem til lørdagens cupkamp mot ØIF Arendal – også den i Kolstad Arena.

TEKST: Tore Sæther (Kolstad Håndball)