Bomskudd skjøt oss ut av cupdrømmen – Kolstad
25.Sep 2021 4.runde NM Kolstad - ØIF Arendal. FOTO: Robert Magnussen

Bomskudd skjøt oss ut av cupdrømmen

Vi drømte om cupavansement, men alt for mange bomskudd vekket oss brutalt ut av cupdrømmen. ØIF Arendal var oss mer overlegen enn slutt-tallene, 30-28, skulle tilsi.

Snipp, snapp, snute, cupspillet for oss er ute. FOTO: Robert Magnussen

Ganske tidlig fikk vi antydninger om at dette ikke kom til å bli en reprise av den utmerkede  prestasjonen mot Runar.  Det så riktignok ganske greit ut de første fire-fem minuttene – med stilling 3-3 til tross for at vi hadde begynt å vise frem at ØIF-keeper Jurisic er en særdeles god målvakt.

Fra fire minutter og til drøyt 15, scoret vi ikke ett eneste mål. ØIF gikk fra én minus (2-3) til fire pluss (7-3). Vi bommet på Jurisic fra alle mulig vinkler og faser – i etablert og i kontra. Gjestene var langt mer presise og utfordret Lars på en helt annen måte. Vi noterte første redning etter 13 minutter.

Resten av omgangen var jevnspilt, men vi var aldri mindre enn tre bak, og på det meste fem.

Så skapte vi i starten på 2.omgangen noe som lignet tro på cupavansement. Vi kappet flere ganger ned på pauseledelsen, men maktet aldri å komme helt à jour. Vi kontret tidvis veldig bra – jeg noterte totalt 10 scoringer. Så skal det tillegges at tre av dem var kampens tre siste mål og kom på et tidspunkt, to-tre siste minuttene, hvor vi var ristet effektivt ut av cupdrømmen.

Kontramålene tidligere i kampen var også heftet med én ulempe; ØIF var ubønnhørlig kjappe fra avkast og motkontret.

Ex-danmarksproff Magnus Søndenå viste klasse både i å drive fremoverspillet og i avslutninger etablert; toppscorer med syv mål på ni skudd. FOTO: Robert Magnussen

Men det var altså alt for mange bomskudd som var den største enkeltårsaken at sesongens cupspill er over for oss. Og bommene var verst og av størst betydning før pause da ØIF festet grepet. 41 prosent uttelling har jeg notert, mot sørlendingenes 56%. Det blir vanskelig å vinne håndballkamper da. Men det går selvsagt an – bare ikke for oss i dag.

– I førsteomgangen ble vi rett og slett akterutseilt. Vi bommet for mye alene med målvakt, vi var naive bakover og lot Matic få herje alt for fritt innenfor nimeteren. Vi visste at Arendal har både en god målvakt og står godt i etablert forsvar. Og så slurvet vi en del i returløpene. Vi er egentlig på plass, men ikke klar til å ta imot. Alt i alt; dette var bare ikke godt nok, var trener Stian Gomos umiddelbare oppsummering like etter kampslutt.

Positive bidrag fra Magnus Langeland. FOTO: Robert Magnussen

Et lyspunkt: Magnus Langeland. Jeg har ventet på at unggutten skulle overbevise mer enn det han hittil har gjort. I dag var han angrepsmessig både aggressiv og effektiv; fire mål på fem skudd.

Neste Kolstad-kamp spilles også i Kolstad Arena; søndag 3. oktober mot Fjellhammer,

TEKST: Tore Sæther

FAKTA
KOLSTAD – ØIF Arendal 28-30 (10-14)
Kolstad Arena
8.dels finale NM
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 4, Henning Limstrand 1, Saner Rønning 2, Magnus Langeland 4, Gabriel Setterblom 5, Emil Raknes, Magnus Stølefjell, Eskil Dahl Reitan 2, Martin Kærgaard 2, Håkon Følstad 1, Simen Lyse 7(2), Rasmus Mølgaard.
Toppscorer ØIF:  Magnus Søndenå 7.
Utvisninger; Kolstad: blått kort (Martin Kærgaard i 47. spilleminutt) og 4 x 2 min.  – ØIF: 3 x 2 min