På tide å knekke en stygg statistikk – Kolstad

På tide å knekke en stygg statistikk

Kveldens eliteseriekamp borte mot ØIF Arendal spilles i en arena hvor Kolstad på seks forsøk ennå har til gode å ta med seg poeng hjem til Trondheim.

I cupkampen mot ØIF fikk playmaker Mario Matic herje med oss. Det må ikke skje i kveldens seriekamp. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Nå er det ingen grunn til å legge skjul på at sørlendingene på banen er den viktigste årsaken. De har tross alt disse seks sesongene sammen med oss blitt seriemester to ganger, tatt to sølv, én bronse og én fjerdeplass. Men som Stian Gomo også påpeker:

– I tillegg til at Arendal er et meget godt lag, er det ingen tvil om at Sør Arena er en nyttig hjemmebane – på samme måte som vi opplever i Kolstad Arena når det er godt med folk på tribunene. I Arendal kommer vi til en hall hvor hjemmelaget har et entusiastisk publikum i ryggen og som overfører mye god energi til spillerne.

Vi har altså aldri tatt så mye som et eneste poeng på seks forsøk i seriesammenheng. 4. november 2018 var vi desperat nær. ØIF scoret seiersmålet tre sekunder før full tid. Det har hverken spillere eller trener Stian glemt.

– Vi spilte egentlig en veldig god kamp. Jeg husker ikke minst at Ronald (Putans) var veldig god da han kom inn. Men god var ikke minst deres playmaker, Josip Vidovic, som ble tungen på vektskålen. Avgjørelsen falt fra deres venstre side. Vi var langt inne i siste spilleminutt på stillingen 26-26 da vi pådro oss en irriterende utvisning. I undertall klarte vi ikke å demme opp for spill ut til André Lindboe på venstrekanten som ble matchvinner, husker Gomo bare så alt for godt.

I NM-kampen for knapt to uker siden sendte ØIF oss ut av cupen med tomålsseier i Kolstad Arena. Vi visste hva sørlendingene kom med – og det gjorde de. Ingen overraskelser. Det som overrasket mer, var at vi ikke klarte å gjøre noe med det kjente Arendal-spillet – og spillerne…

– At det var overraskende, er vel ikke riktig å si. Arendal er dyktig med spillet sitt, vi slet med å sette ballen bak Jurisic; og så må vi bare innrømme at Mario Matic er en veldig bra spiller, en spiller som når han har en god dag er svært vanskelig å stoppe.

– Hvordan skal vi klare å redusere hovedrolle-innehaver Matic til å la han få spille bare en birolle?

– Vi skal nok vurdere å gjøre noen ting litt annerledes – uten at jeg vil si noe mer konkret om det, smiler Gomo og legger til:

– Nøkkelen for oss blir uansett å rydde opp i eget angrepsspill og å forbedre returløpene. Som alltid så handler det først og fremst om oss selv.

Smilende Kolstad-fjes – det håper vi det bli mye av i Sør Arena i kveld! (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Den stygge statistikken

Her er den mindre hyggelige bortestatistikken i eliteserien mot ØIF Arendal – alle kampene har altså endt med tap:

2015/16: 22-24
2016/17: 24-30
2017/18: 25-29
2018/19: 26-27
2019/20: 33-39
2020/21: 23-32

PS!
Så skal vi ikke glemme at Sør Arena ikke er 100 prosent håpløs for oss. Vi har tross alt banket ØIF på lagets hjemmebane i sluttspillet. Det skjedde i slutten av april 2019 hvor vi vant komfortabelt 29-23 og med Rasmus Thaarup Carlsen, Ronald Putans, Tom Kåre Nikolaisen, Håkon Følstad og William Aar sammen med Lars Eggen Rismark som de toneangivende. 

Det går altså an!

TEKST: Tore Sæther (Kolstad Håndball)