«Troen og roen ble avgjørende» – Kolstad

«Troen og roen ble avgjørende»

– Selv om vi måtte jage hele tiden, mistet vi aldri troen på at vi kunne ta poeng. Troen sammen med roen, ga oss uavgjort.

Gabriel Setterblom fikk bestemannspris, fortjent, og var en konstant trussel og uromoment for Arendal-forsvaret. Ti spillemål og nesten ikke bomskudd. Nest sist var han også på noen mål.
Så gjorde han også en svært viktig forsvarsaksjon tre minutter før slutt. Da hadde Eskil Dahl Reitan kontret seg til et straffekast, som Simen Lyse sikkert knallet i mål, til 29-31-stilling. I stedet for at ØIF gikk opp i tremålsledelse, stjal Gabriel ballen og sendte den til Lyse som kontret inn til ett mål bak.

Lov til å smile fornøyd, Gabriel – vår bestemann i kveld og også toppscorer.

Hjemmelaget kvitterte, det samme gjorde Gabriel på et nydelig gjennombrudd.

Dramatikken var intens. Uroen inntok hjemmelaget, kunne det virke som. I alle fall gjorde de en teknisk feil med bare ett minutt igjen å spille. Gomo tok time out og beordret spill 7 mot 6. Lurt! Martin Kærgaard ble servert av Eskil, scoret sitt fjerde og vårt 32., og ØIF tok time out 19 sekunder før full tid. De valgte å spille 6mot 6. Jørg Gjermundnes – som hadde vært et stort uromoment mot oss i cupkampen – klinte ballen i veggen langt over målet vårt. Dermed smått historisk resultat: For første gang, og på syv forsøk, tok vi seriepoeng i Sør Arena. Bærre lækkert!

To gode grep fra Gomo & Sagosen; først omlegging til offensivt forsvar, og inne i siste spilleminutt; angripe med syv mot seks.

Vellykket forsvarsomlegging

Syv mot seks mot slutten var et godt lagleder-trekk. Det var også omleggingen fra 6-0 til 3-2-1-forsvar fem minutter før slutt da kampen så ut til å være tapt. ØIF ledet da med fire, men ble tydelig usikker mot det utgrupperte forsvarsspillet vårt.

– Vi lyktes med 3-2-1, og mot slutten var vi både dyktige og heldige. Guttene skal virkelig ha for at de aldri ga opp, roste en smilende Stian Gomo til direktsport sin intervjuer.

Defensivt var det noen aksjoner som ikke sto til «godkjent»: Det var et par ØIF-kontringer hvor vi var kommet hjem, men var uorganisert, var skikkelig hullete i muren.

Tilbake til vår bestemann i kveld så var han altså sterk i troen i tillegg til effektiv med ballen:

– Vi lå bare to bak til pause, og Gomo sa i garderoben han syntes vi hadde spilt en god 1.omgang. Det var bare om å snøre igjen litt bedre i forsvar. Jeg hadde en god følelse fordi jeg synes vi har spilt best etter pause i mange kamper. Vi gir oss ikke, kjemper for hverandre, og i dag var det mange som meldte seg på.

– Etter å ha brutt en barriere med å ta poeng i Sør Arena i seriekamp, er du klar til å ta poeng også mot Elverum når serielederen kommer til Kolstad Arena neste søndag?

– Absolutt. Jeg har notert poeng på kalenderen for neste søndag, jeg.

Med poeng hjem fra Sør Arena – det var virkelig på høy tid – og dessuten virkelig moro å se spillerne fighte så helhjertet – ikke minst i de siste fire-fem avgjørende minuttene.

Mange på pluss-siden

* Simen Lyse tok ansvar, pådro seg – som alltid – stor oppmerksomhet, hadde noen herlige lange assists over flere soner (til Thome) og beholdt roen fra 7-meteren etter bom på den første. De tre neste ble sikkert satt i mål.
* Elias Thome hadde et par bom før pause uten at det stoppet ham fra å prøve: Etter pause tre scoringer på fire skudd. Utmerket!
* Vår danske strekduo, Kærgaard & Mølgaard, satte til sammen seks på syv avslutninger.