Fra bekmørkt til nesten uavgjort – Kolstad

Fra bekmørkt til nesten uavgjort

Da det var spilt ni minutter og Elverum ledet 7-0 var det nok få av de drøyt 1500 tilskuerne i Kolstad Arena som trodde på en spennende og hyggelig håndballaften. De tok feil.

Skuffelsen er ikke til å ta feil av – hos Rasmus’ene Mølgaard og Thaarup Carlsen.

For etter den bedrøvelige starter logget Kolstad-spillerne seg på et bedre nett og kuttet forspranget ned til fire (12-16) da kampen var halvspilt.

– Det var rett og slett en dårlig førsteomgang av oss. Skuffende var det også. I dag hadde vi en mulighet til å slå Elverum, sa trener Stian Gomo og tilføyde:

– 0-7 før det var spilt ti minutter; der tapte vi kampen. Vi bommet på klare sjanser, og da vi også fikk to tidlige utvisninger, fikk Elverum sjansen til å vise hvor gode de er også i overtallsspill. Andreomgangen var en god prestasjon, men det er jo dette nivået vi forventer. Og hvorfor vi klarer det bare etter pause, det er et viktigere spørsmål å finne svar på enn å hylle prestasjonen vår de siste 30 minuttene.

For å kunne ta poeng fra Norges beste lag må mange spillere «ha dagen». Selv om kolstadspillerne leverte en så god andreomgang at det ble kamp om poengene så godt som helt til siste sekund, var det for få «på topp» prestasjoner. En som var der, på topp – i det aller meste av kampen – var Eskil Dahl Reitan. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette var 20-åringens beste eliteseriekamp.

Gomo: «Eskil var god, ja. Viktig at han meldte seg på. Elverums forsvar passet han også godt.»
Eskil selv: «Jo, det var nok én av mine beste kamper, men jeg er misset på avtalen vi gjorde i time out’en i det siste angrepet. Det var utrolig kjipt.»

Eskil Dahl Reitan spilte en formidabel kamp.

Når sjansen til ett poeng var der, skjønner jeg godt Eskils reaksjon; irritasjon over et poeng som kanskje glapp. Men Eskil har all grunn til å være fornøyd med sin egen innsats kampen sett under ett. Han angrep bredt mot det offensive Elverum-forsvaret, fintet seg gjennom og scoret syv på ni forsøk. I første omgang puttet han bare én, i en kontra, men bidro med fire assists.

– I pausen satt vi med følelsen av at vi hadde spilt ok minus og at det nå var om å gjøre å heve oss på et nivå vi vet vi har. Dessuten var det et poeng å gi tilbake til et ekstremt bra publikum. Og nå står jeg altså her etter å ha tapt med bare ett mål mot Norges klart beste lag og er skuffet, sa Eskil før han forsvant inn til dopingtest.

Kveldens kamp var i sannhet en berg og dalbane. Med 0-7 etter ni minutter må jeg innrømme at jeg begynte å få noen ekle bilder på netthinna. Ikke at jeg så 30-50, men skulle dette bli en time håndball hvor Elverum-spillerne fikk anledning til å vise suverenitet?

Heldigvis ble svaret «nei». Gabriel åpnet vår målkonto med to. Så pådro vi oss to utvisninger; det kostet oss tre baklengs. Men vi nektet å gi oss. Emil Raknes fikk en sjelden sjanse ute på høyrekanten og kvitterte med to fine scoringer på like mange forsøk. Magnus Langeland gjorde to fine aksjoner som ble belønnet med mål, og Adrian Aalberg gjorde come back etter korsbåndskaden, spilte de siste seks-syv minuttene og fastsatte pauseresultat med et elegant scoring på innsiden av keeper Fries.

Det ble utover i andreomgangen ga vi elverumspillerne (Grøndahl) dårlige arbeidsforhold i etablert angrep. Her med Rasmus Mølgaard og Eskil Dahl Reitan (t.h.)

Fire bak er mulig å hente, selv mot Elverum. Lars Eggen Rismark som ikke lyktes før pause reddet nå den ene hundreprosent-sjansen etter den andre, men det drøyde en kvart før vi klarte å kutte ned på forspranget.

Den riktige moroa, og innknappingen av Elverum-ledelsen begynte da Gomo og Sagosen sendte guttene ut i 7 mot 6-spill. Det lønte seg lenge. Vi kom oss helt a jour og også foran med ett da Gabriel nettet til 26-25. Eskil leverte en av sine til 27-26, men så feilet vi slik at Elverum fikk score tre i tomt mål.

Med 29-27-ledelse gikk Elverum ned til flatt forsvar. Eskil fant likevel veien gjennom, med hjelp av en super streksperre av Henning (Limstrand) til 28-29. Så pådro vi oss nok en tominutter uten at Elverum klarte utnytte det. Vi fikk ballen og hadde altså sjansen til uavgjort. Det holdt bare ikke. Norges beste lag gjorde som mot Drammen; vant nok en kamp med ett mål.

Surt for hardtkjempende kolstadgutter. Synd for det hyggelig store publikum, som nok kunne tenkt seg å gå på kamp i Kolstad Arena så snart som mulig. Dessverre er neste kamp på bortebane og neste hjemmekamp blir 31. oktober – mot Haslum.

PS!
Fire av Elverum-spillerne ble igjen på hotellet med mageproblemer da troppen dro opp til Kolstad Arena. Strekspiller Thomas Solstad og forsvarsspesialisten Johan Fingren var to av de Børge Lund måtte klare seg uten.