Eskil uttatt i Håndballgutta-troppen – Kolstad

Eskil uttatt i Håndballgutta-troppen

«Du skal ikke med rekruttene til Polen.» Det fikk Eskil Dahl Reitan høre da han etter treningen i dag var på mobilen til Christian Berge. Men landslagssjefen la fort til: «Du skal være i Norge og bli med oss til Gjensidige Cup.»

– Det var jo dritartig, så klart. Først skjønte jeg ingenting. Jeg fikk en kort melding fra Gomo under treningen om at Christian prøvde å få tak i meg. Jeg fikk ikke helt med meg hva det skulle bety. Men da jeg kom i garderoben etter treningen, så jeg at jeg hadde et ubesvart anrop fra Christian. Da begynte jeg å ane hva dette var for noe, sier Kolstads ferskeste Håndballgutta-spiller.

– Hva sa Berge om årsaken uttaket?

– Han sa ikke så veldig mye bortsett fra at jeg skulle få prøve meg som playmaker og at han på treningene ville sette meg inn i fire-fem forskjellige spill som jeg kunne bli trygg på.

Minner Berge om Johannessen

Da jeg fikk en liten prat med landslagssjefen om årsaken til at Eskil nå ble tatt ut, forklarte Christian Berge det på denne måten:

– Eskil er en kjempespennende type. Jeg ser noe Gøran Johannessen i ham; den nådeløse, eksplosive spillestilen og med duellstyrken. Eskil skal få spilletid han, lover Berge.

For 20-årige Eskil blir spill i Norge-drakt ikke en helt ny opplevelse. Han står med 22 landskamper for yngres landslag og med 21 scoringer. I tillegg var han altså opprinnelig uttatt til samling og kamper i Polen med rekruttlandslaget. Det ble det ikke noe av. Eskil får sjansen til å vise hva han duger til blant de riktig «store» gutta. Sjansen kom fordi Sander Øverjordet meldte forfall. Noen timer etter den smått sjokkartede telefonsamtalen med Christian Berge, hva tenker Eskil?

«Mot og med verdensklasse-spillere»

– At dette blir ekstremt artig; får jeg spilletid, det får du -blir det sammen med – og mot – verdensklasse-spillere. Å få en slik sjanse allerede denne sesongen, det har ikke vært i mine tanker. Uttaket til rekruttlaget synes jeg var topp, men jammen skulle det bli toppet av dette, smiler Eskil og legger til:

– Og når Gjensidige Cup til og med skal spilles i Trondheim, enda bedre. Jeg regner med at det kommer en god del slekt og venner i hallen for å se kampene.

Eskil har hatt en overveiende veldig god høstsesong, noe som tydeligvis har holdt han på Berge-radaren. Selv er Eskil svært realistisk når han karakteriserer sine prestasjoner i Kolstad-drakten i høst:

– På mitt beste har jeg vært god, men jeg har også hatt kamper hvor jeg har vært under pari. Alt i alt har det vel vært ganske bra.

– Når du nå får din kampdebut for Håndballgutta; hva har du å bidra med?

– Tja, det må vel være det jeg gjør som best i Kolstad, med god fart og duellspill. Jeg blir ikke noen annen spiller.

Eskil er for øvrig én av flere kolstadspillere som har vært syk den siste tiden og som gjorde at bortekampen mot Kristiansand Topphåndball ble utsatt. Den spilles i morgen kveld, med en frisk Eskil?

– Jeg er fortsatt litt småskral, men jeg skal være med til Kristiansand, og innsatsen skal det hvert fall ikke være noe å si på.

Akkurat som vi tvilte på det…

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
ARKIVFOTO: Robert Magnussen