Klar seier – med bare 12 spillere – Kolstad

Klar seier – med bare 12 spillere

Sist søndag skulle vi spilt kamp mot Kristiansand. Den ble som kjent utsatt på grunn av for mange sykmeldte kolstadspillere. Omberammet til i dag var det alt annet enn en friskmeldt kolstadtropp som dro til Sørlandet – med bare 12 spillere. Det holdt i massevis – til seier 32-26 (17-9).


– Det var en kamp jeg følte vi hadde full kontroll på. Vi spilte veldig bra bakover, og Lars (Eggen Rismark) sto godt i mål, roste trener Gomo.

I kveld var time out god å ha til annet enn å korrigere spillet…

Sørlendingene stilte i sin hjemmehall med utgangspunkt én plass over oss på tabellen. Med kveldens seier er vi endelig inne på sluttspillplass. Kampen var i realiteten avgjort til pause.

– Jeg er imponert over at spillerne holdt ut. Vi var innstilte på at selv om vi hadde flere spillere sittende hjemme – Følstad og Raknes, syke – og en hælskadet Kærgaard – så var vi enige om at vi skulle våge å kjøre på for fullt så lenge det gikk. Det gode forsvarsspillet ga oss mange kontringsmuligheter, og scoringer, og 17-9 til pause, sier Stian.

I etablert angrep ventet kolstadspillerne å møte et Kristiansand-lag med 6-0-forsvar. Det slo til og varte så å si hele kampen. Sørlendingene prøvde seg med en markering av Gabriel, men det hjalp lite og ble lagt bort etter noen få minutter. 

Selv mot et ganske så flatt Kristiansand-forsvar fikk vi se mange fine gjennombrudd – både etter mange enkeltprestasjon og også to-spiller-aksjoner ofte med Simen Lyse som nestsist på scoringer. 

Lars vant målvaktkampen. Jeg noterte 15 redninger

Alle utespillerne tegnet seg på scoringslisten. Litt spesielt moro var det å se Rasmus Thaarup Carlsen i angrepsaksjon igjen. Hans scoring til 31-23 kom etter en herlig venstre-høyre-finte som spjæret opp vertenes midtforsvar. En annen fin prestasjon var Magnus Langeland som danses seg gjennom etter at Henning Limstrand åpnet midtforsvaret med en effektiv unnamanøver.

– Magnus fikk spille mye og sto frem offensivt i tillegg til at han var bra i forsvar, poengterte trener Gomo.

Og hvordan var sykdomssituasjonen merkbar under kampen?

– Vi måtte være veldig nøye med disponeringen og belastningen av flere av spillerne – ikke minst Eskil, som følte at han fort ble veldig sliten. Og Gabriel – toppscorer med åtte – han måtte en gagn ut av banen for å finne seg en pose…

– Time out ble også god å ha, men ikke til den vanlige bruken, til å korrigere deler av spillet. I dag var time out en mulighet til å gi spillerne en tiltrengt pustepause. Det var flere som utover i kampen hadde uvanlig lite «bensin på tanken»…

PS!
To tidligere Charlottenlund-spillere var i aksjon på hjemmelaget, men verken Mads Alfer eller Per Martin Grønning Almberg fikk mye tid på banen.

FAKTA

Kristiansand Topphåndball – KOLSTAD 26-32 (9-17)
Aquarama
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 4, Henning Limstrand 2, Sander Rønning 3, Adrian Aalberg 2, Rasmus Thaarup Carlsen 1, Magnus Langeland 4, Gabriel Setterblom 8, Eskil Dahl Reitan 2, Simen Lyse 5(3), Rasmus Mølgaard 1.
Kristiansands toppscorer:
Victor Skillhammer 7
Utvisninger; Kolstad: 4 x 2 min. – Kristiansand: 3 x 2 min

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball