Ruben – ekte Kolstad-debutant – Kolstad

Ruben – ekte Kolstad-debutant

Det er ikke mange dagene siden jeg intervjuet Ruben Meder som kaptein for Kolstads G18-lag. Da sa strekspilleren at en ambisjon var en dag å få spille på klubbens A-lag.  Søndag får han det, litt foran skjema, kan du trygt si.

– Jeg sa jo at A-laget var et mål, men jeg hadde ikke i tankene at det skulle bety å være med i troppen til eliteseriekamp 31. oktober i år, innrømmer Ruben glatt.

I går fikk han beskjed om at han gjerne skulle være med på videomøte før dagens trening. Trener Stian startet møtet med å informere resten om at Ruben var klar for A-debut.

Ruben er ikke bare ung debutant, men også en rotekte Kolstad-gutt, den andre i troppen sammen med to år eldre Sander Rønning. Debuten kommer allerede nå fordi Martin Kærgaard i dag ble operert i en hæl og får en ganske så lang vei tilbake til banen. Det kan derfor bety flere kampkort til Kolstad-kamp med spiller nummer 19, Ruben Meder…

– Vi vil jo ha fullt kampkort, og vi har allerede hatt med rekrutter som Magnus Stølefjell, Dennis Solem og Aksel Hald – og nå altså Ruben. Han fortjener sjansen som et bevis på godt treningsarbeid. Som spillertype minner han meg om en tidligere kolstadstrek, Petur Palsson – en bevegelig liten kriger, karakteriserer Gomo.

Så hvordan var den første treningen i eliteomgivelser for rekruttlagets kaptein?

– Det var litt hardt, mye satsinger, innrømmer Ruben og legger til: – Men det var greit å kjenne på hva som skal til for å hevde seg på dette nivået; en realitetssjekk, kan du si.

Hvordan det blir å løpe inn på banen til møtet mot Haslum søndag kveld?

– Jeg har ikke rukket å tenke over det. Men det blir helt sikkert tøft – i Kolstad Arena og med mye folk på tribunen. Jeg har jo vært blant tribunefolket, og så skal jeg plutselig selv løpe inn på banen. Om jeg også får spille noen minutter, blir det ren bonus.

– Husk trening i morra klokka halv elleve, sier Stian Gomo på vei ut av hallen etter fredagens økt.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther