Kolstad henter hjem Sander Sagosen og en rekke toppspillere – Kolstad
31.Oct 2021 Pressekonferanse Kolstad Håndball. FOTO: Robert Magnussen

Kolstad henter hjem Sander Sagosen og en rekke toppspillere

Kolstad Håndball har ambisjoner om å bli et europeisk topplag, og har lansert drømmen om å få hjem Sander Sagosen. Nå kan vi bekrefte at drømmen blir virkelighet. Sander flytter hjem til Trondheim i 2023 og tar med seg flere internasjonale toppspillere. Dette skal bli starten på et trøndersk idrettseventyr!

Fra dagens pressekonferanse. På podiet de tre spillerne som var til stede; Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød og Sander Sagosen. På hver side Jostein Sivertsen (Kolstad Håndballs daglige leder) og REMA 1000s Vidar Riseth. Bak de fem på podiet de tre øvrige spillerne som nå blir Kolstad-spillere; Sigvaldi Gudjónsson, Janus Smarason og Magnus Gullerud. ( FOTO: Robert Magnussen

På en pressekonferanse i Kolstad Arena i dag kunne vi offentliggjøre at følgende spillere har signert for klubben:

Sander Sagosen (26) THW Kiel – kommer 2023/2024
Torbjørn Bergerud (27) GOG Håndbold – kommer 2022/2023
Magnus Abelvik Rød (24) SG Flensburg-Handewitt – kommer 2023/2024
Magnus Gullerud (29) SC Magdeburg – kommer 2022/2023
Janus Smarason (26) – FRISCH AUF Göppingen – kommer 2022/2023
Sigvaldi Gudjónsson (27) – Tomza Vive Kielce – kommer 2022/2023

Kolstad skal hevde seg i toppen av Champions League

Disse seks internasjonale toppspillerne skal altså fases inn i dagens Kolstad-lag de neste to årene. Kolstad Håndball i dag består av flere av Norges største håndballtalenter, og de fleste av dem kommer fra Trøndelag. Dette vil bli forbilder som kan studeres på nært hold i årene som kommer og vil gi de unges drømmer et ansikt. 

– Sammen skal vi skape Norges råeste idrettsopplevelseKolstad skal innfri målsetningen om å bli Norges beste håndballklubb innen 2024. Både klubben og spillerne har ambisjoner om at Kolstad Håndball skal bli et internasjonalt topplag som skal hevde seg i toppen av Champions League, sier Jostein Sivertsen, daglig leder i Kolstad Håndball.

Bygge videre på en solid historie

Kolstad Håndball skal bygge videre på et fantastisk fundament som er lagt av ansatte, frivillige og supportere de siste 15 årene. Klubben sysselsetter i dag ni årsverk i tillegg til elitespillerne og kommer i 2021 til å levere et økonomisk overskudd for tiende år på rad. Derfor mener vi at Kolstad Håndball har alle forutsetninger for å lykkes med denne satsingen.

Milepæler i Kolstad-historien

2005: Kolstad Herrer etableres med kamper i lille, intime Husebyhallen. 
2008: Daglig leder (Jostein Sivertsen) blir ansatt. Inntekter skapes gjennom breddeaktiviteter.
2010: Visjon nedfelles om å spille europacup i egen hall.
2012: Opprykk til 1. divisjon.
2015: Opprykk til eliteserien – som i dag heter REMA 1000-ligaen.
2018: Åpningen av Kolstad Arena, en flott arena for idrett, kultur og næringsliv.
2019: Kvalifisert til e-cupspill i egen hall, men ble stoppet av Covid19-pandemien.
2020: Vi arrangerer Norges største innendørscup – REMA 100 Trondheim Håndballcup – og      aktiviserer årlig over 15 000 unge spillere gjennom håndballskoler, spillersamlinger og turneringer.

Vi drifter, trener i og spiller kamper i Kolstad Arena. Tilgang til Trondheim Spektrum, én av Europas flotteste håndballhaller som vi satte norsk publikumsrekord i REMA 1000-ligaen november 2019 med 7000 tilskuere.

Overveldende mottagelse av planene

Kolstad har brukt det siste halvåret for å kartlegge interessen for dette prosjektet, både blant trønderske bedrifter og nasjonale næringslivaktører. Svarene vi har fått er entydig positive, og mottakelsen i næringslivet har vært overveldende. 

Jobben framover blir å formalisere samarbeidsavtaler med mange store og små bedrifter fra hele Norge. Mange har allerede forpliktet seg til å delta, og REMA 1000 har sagt at de ønsker å være generalpartner i denne satsingen. 


Nå går vi fra at vi har hatt en drøm til at vi har et produkt. 

Skal skape store opplevelser

Kolstad tror at dette vil innebære et stort engasjement blant folk i Trøndelag, et folk som elsker å dra på store idretts og kulturarrangement. Kolstad kommer til å bli et lag som hele Norge er stolt av og heier på – når vi skal kjempe om titler i Europa.

Sammen skal vi skape Norges råeste idrettsopplevelse!

Rå, Ambisiøs, Modig og Profesjonell – RAMP – det er Kolstad Håndball

Derfor har de sagt «ja» til Kolstad

Kolstad satser altså nå på å sette sammen et mannskap som på litt sikt skal kunne være med på å kjempe helt i toppen av europeisk klubbhåndball. Seks spiller har signert kontrakt; fire av dem kommer allerede neste sesong, mens de to siste – Sander og Abelvik Rød – blir kolstad-spillere fra 2023. De seks nysigneringene spiller i dag i toppklubber i Tyskland (4), Danmark (1) og Polen (1).

Selv om de er godt kjent av det store håndballpublikum, her er en kort presentasjon av de seks og deres begrunnelse for å bli Kolstad-spillere.

Sander Sagosen ( FOTO: Robert Magnussen)

«For meg har dette vært en drøm helt siden jeg forlot Trondheim. Nå har jeg prøvd nesten alt av toppligaer i Europa. Men jeg innrømmer at jeg har gått mange runder med meg selv før jeg endelig bestemte meg. Og hvis vi får til det vi nå satser på, et Kolstad som kan spille på høyeste plan i Europa, da håper jeg også at jeg avslutter håndballkarrieren her. Det gjelder å skape et produkt som et stort idrettsinteressert publikum vil ha og med et Trondheim Spektrum like fullsatt som det vi opplever i Sparkassen-Arena i Kiel. Der er hallen utsolgt
(10 000 tilskuere) bare med sesongkort. Vi kan stå foran en fantastisk reise i Kolstad

(SANDER SAGOSEN)

Torbjørn Bergerud (FOTO: Robert Magnussen)

«Jeg er solgt av dette prosjektet, kan du si. Slik jeg ser det har vi en unik mulighet til å skape noe for norsk håndball på norsk jord. Det blir selvsagt annerledes å spille i Norge sammenlignet med Tyskland og Danmark. Men det er jo ikke slik at det er dårlige håndballspillere i Norge. Dersom Kolstads satsing kan være med på å løfte norsk håndball enda mer, få flere klubber til å satse, ville det også vært kjempekult å være med i starten på en slik utvikling.»
(TORBJØRN BERGERUD)

Magnus Abelvik Rød (FOTO: Robert Magnussen)

«Etter seks år i Flensburg og tysk bundesliga føler jeg at jeg har lyst til å prøve noe nytt. Når jeg fikk presentert Kolstads planer og forsto at det var realistisk, var det en slags guttedrøm for meg å kunne få være med på noe slikt. Å spille seriehåndballen i Norge i stedet for i tysk bundesliga kan også føre til at jeg får en lengere karriere på toppnivå enn om jeg hadde fortsatt i Flensburg tre, fire år til. Belastningen i bundesliga er veldig tøff, både sportslig og med lange bussreiser til kampene. Dette Kolstad-prosjektet håper jeg også kan bidra til å løfte den norske serien.»
(MAGNUS ABELVIK RØD)

«Jeg sa «ja» til Kolstad etter at jeg hadde hatt en god prat med ledelsen. Jeg syntes det var en veldig spennende plan de presenterte for meg, en plan med meget høye ambisjoner, og det passer meg fint med de ambisjonene jeg selv har. Som sportsmann ønsker jeg å trene og spille sammen med de beste. I Aalborg kom jeg da Sander dro videre. Nå får jeg spille sammen med ham. Jeg føler at jeg har mye å bidra med for at Kolstad skal kunne nå de ambisjonene klubben har.»
(JANUS SMARASON)

«Mitt «ja» til å bli Kolstad-spiller skyldes en kombinasjon av både personlige og sportslige ting. På det personlige plan etter mange år i utlandet blir det positivt å komme nærmere familie og venner. Sportslig er Kolstads prosjekt veldig spennende og som jeg gjerne vil være en del av. Det blir naturligvis en stor overgang fra tysk bundesliga til norsk liga, men jeg er fullstendig klar over at å prestere i REMA 1000-ligaen slett ikke blir noen «walk in the park.»
(MAGNUS GULLERUD)

«Agenten min fortalte meg om Kolstads prosjekt og klubbens interesse. Det virket, og virker, å være et meget spennende prosjekt. Å få spille på lag med Sagosen og Janus (Smarason) og flere andre toppspillere, virker forlokkende. Og så har jeg lært meg å trives i Norge i og med tiden min som Elverum-spiller. Jeg elsker rett og slett å være i Norge. Nå gjelder å få alle store og små ting på plass, jobbe grundig, slik at vi kan være med å kjempe i Champions League. Det er utfordrende og passer meg godt. Jeg er alltid klar for utfordringer.»
(SIGVALDI GUDJÓNSSON)