Timålstap – og det svir! – Kolstad

Timålstap – og det svir!

Spillerne kom til dagens kamp innstilt på å følge opp de positive taktene fra forrige kamp, borte mot Kristiansand. En seier over Haslum ville også vært et utmerket utropstegn på en spesiell søndag hvor klubben offentliggjorde sine offensive fremtidsplaner og hvor seks internasjonale toppspillere med Sander Sagosen i spissen ble presentert som kommende Kolstad-spillere.

Kampen er over – bildet forteller det meste. F.v.: Elias Thome, Gabriel Setterblom og Simen Lyse.

Slik gikk det ikke. Siste akt i den spennende og offensive Kolstad-dagen endte med nedovermunn. Timålstap(!) for Haslum (20-30), det er slikt som svir, virkelig svir. Vi må helt tilbake til februar i 2018 for å finne et like stort tap i seriekamp. Den gang tapte vi med 12 for det som den gang het Fyllingen Bergen. I kveld forlot nesten 1800 skuffede tilskuere Kolstad Arena. Og skuffelsen over ikke å ha innfridd, lyste fra spillernes ansikt. 

Haslum har riktignok historisk vist seg å være en vrien motstander, selv her i Trondheim. På syv kamper står vi nå med bare to seire, men aldri har det vært så ille om i kveld. Det aller meste feilet. Skuddene enten de kom på kontringer, bakfra på banen, fra kantene eller strek, de fanget lange og dyktige Haslum-målvakt Thomas Langerud Kristoffersen, 18 i tallet – altså nesten 50(!) i redningsprosent. Defensivt ble vi rullet opp og løpt gjennom. Når motstanderen har 63 % uttelling på sine skudd og vi 46 og i tillegg hadde vi fem flere tekniske feil, vel, da kunne det ikke gå annerledes enn det gjorde.

Det uunngåelig og utrolig krevende spørsmålet ble naturligvis «hvorfor»? 

Jeg stilte det til to av de mest rutinerte i laget, Lars Eggen Rismark (30) og Adrian (29). Lars: «Vi kom veldig skjevt ut, bommet mye og hang ikke sammen defensivt.» Adrian: «Det ble en klassisk oppjaget kamp fra vår side. Vi kom til gode sjanser, men bommet alt for mye, og da ble det må enda mer. Dessuten avsluttet vi ofte for tidlig, på egen stuss, spillet manglet flyt. Vi presenterte den oppjagede versjonen av oss selv, og den er ikke særlig god.»

Og enda et spørsmål som trenger seg på for å finne forklaring til den skuffende håndball-timen: På en dag som dette, med presentasjon av seks internasjonale toppspillere som skal bidra til at Kolstad blir å regne med i Europa, var det en ramme som også påvirket dere spillere?

Lars og Adrian er enige: «Vi har stått i dette ganske lenge nå, med rykter i massevis. Det er klart at vi er påvirket, men det kunne også ha slått motsatt vei – at vi leverte en topp match. Det gjorde vi altså ikke.»

Adrian: «Dette svir ekstra når det er så lenge (to uker) til neste kamp, lenge til en mulighet å rette opp dette.»

Lars: «Det er i alle fall ingen tvil om at det var en meget tynn håndballkamp fra vår side.»

Det var ingenting som manglet på Eskil Dahl Reitans innsats. Han var også den som lyktes best.

Og hva sier trener Stian Gomo? 

– Jeg synes at dette var en flaut dårlig av oss. Vi var ikke til å kjenne igjen og var langt, langt unna vårt beste nivå. Vi gjorde feil på feil, både i forsvar og i angrep. 

– Når sist spilte vi en så dårlig kamp?

Stian tar to sekunders tenkepause, så: – Det var borte mot Sandefjord i fjor høst. Da er det litt passende at vår neste kamp er borte mot Sandefjord…

FAKTA
Kolstad – Haslum 20-30 (9-14)
Kolstad Arena
Tilskuere: 1797
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 1, Henning Limstrand 1, Sander Rønning 2, Adrian Aalberg, Rasmus Thaarup Carlsen, Magnus Langeland 1, Gabriel Setterblom 4, Emil Raknes 2, Eskil Dahl Reitan 3, Håkon Følstad, Simen Lyse 6(2), Rasmus Mølgaard, Dennis Solem, Ruben Meder.
Haslums toppscorere:
Nikolai Strickland 8, Anders Røe 8(4)
Utvisninger; Kolstad: 2 x 2 min. – Haslum: 4 x 2 min


TEKST: Tore Sæther (Kolstad Håndball)
FOTO: Robert Magnussen