«Utrolig viktige to poeng» – Kolstad

«Utrolig viktige to poeng»

Å vinne håndballkamper er ekstra moro når det skjer med knappest mulig margin. Men når ettmålsseieren kommer mot ett av lagene med færrest poeng, da føles det kanskje likevel litt annerledes, eller – Stian Gomo?

– Med tanke på den beskjedne poengfangsten vi har sikret oss så langt, er de ingen grunn til annet enn å være meget tilfreds med de to poeng. Og vi har ikke glemt at vi ikke tok poeng mot Sandefjord i Jotunhallen forrige sesong, understreker trener Stian.

Seiersring av tilfredse kolstadgutter. (Skjermdump: direktesport.no)

Og selv om Sandefjord sto – og altså fortsatt står – med fire poeng på ti kamper – så var det et hjemmelag som kom ut i stor fart og begeistring. Vi måtte finne oss i å tåle ni baklengsmål på kontra og ankomst:

– Sandefjord var veldig skarpe. Faktisk blant de lagene vi har møtt så langt denne sesongen, er det bare Arendal og Nærbø som har plaget oss på tilsvarende vis i denne delen av spillet.

I gårsdagens kamp synes jeg å se konturene av et nytt og meget godt 3er-par defensivt i Henning (Limstrand) og Eskil (Dahl Reitan)…

– Jeg synes også de spilte en meget god kamp og har sett også konturene av dette på trening. Henning leverte også en god kamp offensivt med blant annet tre scoringer på fire forsøk. Så skal vi også huske på at det er et godt sprang fra å få noen få og kort innhopp til nå å spille store deler av kampen.

Stian og kollega Erlend (Sagosen) hadde flere ting å applaudere i tillegg til de to poengene og forvarsduoen Henning/Eskil:

* Gabriel var tilbake på sitt gode skarpe; åtte mål på 11 forsøk.
* Uttellingsprosenten for hele laget var på drøyt 60 prosent. Karer som Adrian Aalberg (5 på 6), Elias Thome (2 av 2), bidro sterkt. Det samme gjorde også Simen Lyse i tre fjerdedeler av kampen. Da skuddene et stykket ut i kampen begynte å fyke både utenfor og i keeper, da sto Simen med 6 scoringer på 9 skudd.

Men noe å jobbe hardt videre med, er avslutningen på kampene – og omgangene. I begge omganger i Jotunhallen scoret vi i de fem siste minuttene bare to mål og slapp inn fire. I tillegg pådro vi oss en utvisning i begge de to omgangs-avslutningene…

– Og det er vi selvsagt ikke fornøyd med og som må forbedres. Jeg tror noe av årsaken er at vi i disse periodene spiller med for høye skuldre, som igjen skyldes at vi har tatt færre poeng enn det vi hadde håpet på og også blitt litt «forstyrret» av alt det som har vært sagt og skrevet om det som skal skje i klubben de nærmeste årene, tror Stian og trekker frem en matchvinner som ikke er den som får mest spilletid:

Simen Westby Johansen gjorde flere sterke og avgjørende redninger i kampens siste 20 minutter. (ARKIVFORTO: Robert Johansen)

Dårlig rygg og god nummer 16

– Simen (Westby Johansen) reddet oss på sett og vis med sitt innhopp de siste 20 minuttene og sine seks redninger.

Simen har vært vant til å få korte innhopp i målet og vært nødt til å ta vare på hver eneste sjanse. Det er ingen enkel arbeidsoppgave. Onsdagskvelden løste han den til toppkarakter. Og det hele startet litt dramatisk. Førstevalg Lars Eggen Rismark plages fra tid til annen med dårlig rygg. Klokken ni onsdagsmorgenen måtte han til behandling, og det hele virket uavklart.

– Lars ville absolutt være med til Sandefjord. Vi visste at det var å gamble, men startet med Lars. Så skjønte jeg også at om vi tok han av banen, så var det for resten av kampen. 

Trenerne lot Lars stå til tross for bare tre redninger før pause. Snaut syv minutter ut i andre omgang ble Simen sendt utpå for å stoppe en Sandefjord-straffe – og det gjorde han – og da han skulle opp mot nok en syvmeter (som han ikke reddet) tre minutter senere, var det Simen i målet resten av kampen. Den jobben løste han på utmerket vis. Fem redninger, noen av dem på 100 prosentsjanser. 

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball


FAKTA

Sandefjord – KOLSTAD 30-31(15-16)Jotunhallen

KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 2, Henning Limstrand 3, Sander Rønning, Adrian Aalberg 5, Rasmus Thaarup Carlsen 1, Magnus Langeland 2, Gabriel Setterblom 8(2), Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 3, Simen Lyse 6, Rasmus Mølgaard, Håkon Følstad 1.

Sandefjords toppscorer: Kristoffer N. Olsen 8(2)

Utvisninger; Kolstad: 6 x 2 min. – Sandefjord: 3 x 2 min