Lerøyserien: Full pott – Kolstad

Lerøyserien: Full pott

Kolstads 18-åringer fikk en flying start på sesongens spill i Lerøyserien. Seier i begge søndagens kamper og en godt fornøyd trener Jan Erik Wiedemann:

– Vi var egentlig litt småbekymret i forrige uke med både noen skader og mye hosting og harking. På fredagens trening virket flere av spillerne helt tomme. Men en god hviledag på lørdag gjorde susen.

For i første kamp i Molde, mot hjemmelaget Molde HK, gikk kolstadguttene resolutt i gang og opparbeidet seg raskt en 5-0-ledelse. Bakerst i laget sto Gard Volden bunnsolid:

– Han tok blant annet et par-tre skudd i fast grep og med det litt av troen på scoring hos noen av moldespillerne, kunne det se ut som.

Keeper Gard Volden sto meget godt i helgens Lerøyserie-kamper. (ARKIVFOTO: Tore Sæther)

Den raske og klare ledelsen var også godt med tanke på neste kamp. Med kampen i et positivt kolstadspor fikk trenerne Wiedemann og Ronald Putans mulighet til å fordele belastningen på mange spillere.

– Det var viktig siden pausen mellom de to kampene var ganske kort. Et annet moment var at spillere og trenere hos neste motstander, Herkules, satt på tribunen og kunne følge med oss. Med en klar føring mot Molde slapp vi å vise frem en del kort som vi kunne få god bruk for mot Herkules, sier Wiedemann. I tillegg til keeper Volden deler treneren gjerne ut blomster til Magnus Stølefjell, som leverte en meget god kamp ute på venstrekanten.

Motstander nummer to var også godt kartlagt av Wiedemann & co, men likevel ble det en slitsomt første omgang mot Herkules:

– Vi visste hva som kom, men frustrerende nok klarte vi ikke å agere godt nok mot det. Det var nesten litt irriterende, og jeg synes vi var litt heldige som klarte å spille jevnt til pause. I pausen fikk vi snakket gjennom ting og justert, noe som ga god effekt og ganske snart en fem-seks måls ledelse. Derfra og inn styrte vi det hele – også litt fordi Herkules så ut til å disponere sitt mannskap med tanke på sin andre kamp, mot Molde.

Henrik Hestbek Nielsen – toppscorer i begge kamper i Molde på søndag. (ARKIVFOTO: Tore Sæther)

Av spillerne i kamp nummer to finner Jan Erik god grunn til å trekke frem Henrik Hestbek Nielsen og Herman T. Schanke, sistnevnte ikke minst fordi han tok ansvar da laget sleit litt før pause. Og så vil trener Wiedemann også trekke frem betydningen av «benken». De som sitter – og også står – der sender høyrøstet og hyppig energi inn til de syv som er på banen. En viktig detalj.

KAMPFAKTA

Molde HK – Kolstad 21-30 (10-21)

Kolstad: Gard Volden, Petter Andreas Green Baadsvik – Sindre H. Røkke 4, Herman T. Schanke 2, Martin E. Tørum, Kristian H. Eriksen 3, Brage N. Westerlund 5, Dennis Solem 1, Oskar Tangvold 1, Magnus Stølefjell 5, Ruben Meder, Peder S. Hindseth 1, Olaf S. Evenmo, Henrik H. Nielsen 8.
Toppscorer Molde HK: Magnus R. Vatne 5
Utvisninger, Kolstad: ingen – Molde HK: 4 x 2 min.

Kolstad – Herkules  33-28 (17-16)

Kolstad: Gard Volden 1, Petter Andreas Green Baadsvik – Sindre H. Røkke, Herman T. Schanke 7, Martin E. Tørum, Kristian H. Eriksen 2(2), Brage N. Westerlund 2, Dennis Solem 2, Oskar Tangvold 2, Magnus Stølefjell 4, Ruben Meder 5, Peder S. Hindseth, Olaf S. Evenmo, Henrik H. Nielsen 8.
Toppscorer Herkules: Nicolai Rønningen 6
Utvisninger; Kolstad 2 x 2 min. – Herkules 1 x 2 min.

Øvrig kamp i avdelingen:
Herkules – Molde HK 22-21

Neste kamper

I avdeling 1 spilles i Bjørnarhallen i Bergen 22. januar:
Dale – Bjørnar
KOLSTAD – Dale
Bjørnar – KOLSTAD

* Tre lag i avdelingen tok full pott i første runde; Follo og ROS i tillegg til Kolstad.
* De to beste i hver avdeling (av ni lag i avdeling 1) går til sluttspillet sammen med de to beste treerne fra de tre puljene.

TEKST: Tore Sæther