Også Bring-gutta åpnet med to seire – Kolstad

Også Bring-gutta åpnet med to seire

Som sine G18-klubbkamerater i Lerøyserien, åpnet G16-gutta også med to seire, i sesongens første runde i Bringserien.

– I første kamp, mot Nøtterøy, var vi litt preget av at dette var starten; litt høye skuldre og unøyaktige med ballen. Likevel hang vi resultatmessig godt med til pause, ett mål bak. Mye av æren for det skal en svært god målvakt, Jørgen Aune, ha, forteller trener Melchior Husebø.

Jørgen Aune sto et strålende førsteomgang mot Nøtterøy (T.v. Fredrik Bjærum)

En god pauseprat gjorde godt. Halvveis i andreomgangen hadde kolstadguttene sluppet inn bare ett mål og selv scoret åtte.

– Da viste vi oss fra vår beste side. Vi scoret fra alle posisjoner, og kollektivet var vår beste «spiller».

Erik Magnus Jakobsen (3) har puttet en viktig scoring mot slutten av den jevne kampen mot Lillehammer.

Til andre kamp, mot hjemmelaget Lillehammer (PFH09), bar guttene litt preg av at det bare var to og en halv time mellom kampene. Det ble sluppet inn noen for enkle mål:

– Men vi scoret på nesten hvert eneste angrep, som gjorde at vi ledet så å si hele kampen. Vi hadde en femmålsledelse på 25-20, men fikk så to baklengs som skapte litt spenning i kampen. Guttene holdt hodet kaldt og sikret inn til tomålsseier – ikke minst takket være Krister Midtflå som scoret 12.

Olve Hagelien (over) og Fredrik Bjørum (under) i luftige frosker i kampen mot Nøtterøy.

For førstereiseguttene i Kolstad var helgen god læring. Hvordan nivået i Bringserien er, er det foreløpig ikke så lett å beskrive. Trener Melchior er godt fornøyd med åpningshelgen og synes ambisjonen om en sluttspillplass er på sin plass.

– I tillegg til de som allerede er nevnt, er det all grunn til å trekke frem Olve Hagelien og Fredrik Bjærum for deres gode forsvarsspill som toere i vårt 3-2-1-forsvar. Når de spiller som de gjorde i helgen, er de virkelig vonde å møte, sier Melchior og trekker frem et annet plussmomement: – Å ha med Gabriel Setterblom på benken er en stor fordel. Han er veldig flink med guttene og kommer med mange gode tips.

Trygg og rolig kampledelse – f.v.: Gabriel Setterblom, Bjørn Olav Midtflå (oppmann/hjelpetrener) og trener Melchior Husebø

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Anita Pawlak

KAMPFAKTA

KOLSTAD – Nøtterøy Elite 23-17 (9-10)

Kolstad: Jørgen Aune, Edvin Nerdal Arntsberg – Filip Johannes G. Faaren 3, Erik Magnus S. Jakobsen 1, Krister S. Midtflå 6(1), Olve l. Hagelien 6, Jonas Brå-Hanssen, Ziemowit Karol Pawlak, Oliver S. Dybdahl, Sindre S. Schei 1, Isak A. Skjærvold 2, Anders V. Krosby 1, Fredrik Bjærum 3. 

Toppscorer Nøtterøy Elite: 
Even Tombre-Jahren 5

Utvisninger, Kolstad: 4 x 2 min. – Nøtterøy Elite: 3 x 2 min.

LFH09 – KOLSTAD 27-29 (15-16)

Kolstad: Jørgen Aune, Edvin Nerdal Arntsberg – Filip Johannes G. Faaren 2, Erik Magnus S. Jakobsen 1, Krister S. Midtflå 12(2), Olve l. Hagelien 1, Jonas Brå-Hanssen 1, Ziemowit Karol Pawlak 2, Oliver S. Dybdahl, Sindre S. Schei 4, Isak A. Skjærvold 1, Anders V. Krosby, Fredrik Bjærum 5. 

Toppscorer LFH09:
Sigurd Jorddal-Uhlen: 7

Utvisninger, Kolstad: 3 x 2 min. – LFH09: 1 x 2 min.

Øvrig kamp i avdeling 3:

Nøtterøy Elite – LFH09   34-25

Neste kamper i avdeling 3 spilles i Husebyhallen 23. januar:

Nordstrand – KOLSTAD

Ull/Kisa – Nordstrand

KOLSTAD – Ull/Kisa

PS!

I Bringserien er det fire puljer. De to beste i hver pulje går til sluttspillet.

Takk til supporterne etter kampen mot Nøtterøy