Simen, Simen og – Henning – Kolstad

Simen, Simen og – Henning


Seier mot Bergen Håndball var nær en «må-vinne-kamp»; derfor smakte 29-25 så innmari godt. Og ingen blir nok støtt på mansjetten om vi trekker frem trekløveret Simen, Simen og Henning som de aller største bidragsyterne.

Topp 3; Simen Lyse, Simen Westby Johansen og Henning Limstrand (Foto: Tore Sæther)

Kolstad-guttene var litt trege ut av startblokkene. Både teknisk feil og ubesluttsomt forsvarsarbeid gjorde at Bergen ledet 3-0 før det var spilt tre minutter. Men da Thome skaffet oss en syvmeter og Lyse banket den i mål, var vi i gang. Fra 0-3 til 7-4 på et femminutt, var beroligende. Men så glapp grepet om det hele: Det gikk åtte og et halvt minutt før vi igjen scoret, og da hadde gjestene puttet fire uten kvittering. En alvorsprat i time out var på sin plass, tre kjappe på rad uten kvittering var respons god nok til trenerduoen.

Bergen hadde slett ikke tenkt å gi seg. Lå bare to bak til pause, og vi fikk vente til det sto igjen seks minutter før i alle fall jeg igjen hadde behagelig hvilepuls. Da sto kampens store angrepsprofil, Simen Lyse, frem og scoret våre tre siste mens Bergen bare klarte å kvittere for én av dem.

– Poengene var det aller viktigste i kveld, at det ble seier, er jeg veldig godt fornøyd med. Så skal vi selvsagt se litt nærmere på de tingene som ikke var like bra, sa en vel tilfreds Stian Gomo.

Ikke bare toppscorer med 13 (!) «pinner». Simen Lyse fikk også skryt av sjefen for sitt forsvarsspill.


Strålende frontfigur


Så til tre hovedaktører. La meg starte med Lyse. 13 scoringer på 18 skudd er imponerende (72% uttelling). Og som om det ikke var nok; han var også nest sist på en rekke scoringer:

– Selv om vi ikke førte med mange mål, så følte jeg at vi ikke stresset mye og at vi hadde bra kontroll. Men vi skulle saget av dem litt tidligere. Seieren var veldig viktig, og jeg tror det var en artig kamp for publikum, sa Simen.

Det siste er det ingen tvil om. Og trener Stian, hvordan karakteriserte han Lyse sin innsats:

– I dag er jeg veldig godt fornøyd med ham både i forsvar og angrep. Han går foran, tar lederansvar, som vi forventer av ham, sier Stian og legger til med et lurt lite smil: – Det var på tide også…

– Så kommer det noen vurderinger som ikke er like gode og veloverveide, som et flyver-valg for eksempel. Men det er Lyse på godt og vondt – klart mest på godt i dag.

Henning 100%; fem skudd og fem scoringer

Tatt syvmilssteg

Hva så med Henning, vår 21-årige strekkjempe, som ikke har spilte veldig mange minutter i de foregående kampene, men som med Martin Kærgaards langtidsskade nå virkelig får vist hva som bor i ham. Og det gjør han virkelig til gangs.

– Det er lenge siden jeg har spilt så mye som i de siste to kampene, ikke siden jeg spilte på Bravo (i Tromsø). Jeg har kjent på kroppen forskjellen, men også at det har gått fremover. I dag ble jeg ikke så sliten, og i 2. omgangen var det veldig gøy, sier Henning. Og sjefen sjøl:

– Henning var veldig bra offensivt igjen. Han ruver jo som et fjell inne på linjen. Det er bare for Lyse å mate ham. Henning har tatt syvmilssteg.

Strålende innhopp igjen av Simen Westby Johansen

«Matchvinner» igjen

Og så den andre Simen, Westby Johansen. Mot Sandefjord gjorde han et utmerket innhopp, så bra at trener Stian sa det slik: «Simen reddet oss på sett og vis med sitt innhopp de siste 20 minuttene og sine seks redninger.» I kveld var det reprise. Lars Eggen Rismark sto en bra første halvtime. Kom litt skjevt ut etter pause, som resten av laget, som førte til målvaktbytte da det sto igjen ca. 18 minutter. Et vellykket spillerbytte – smilende Gomo:

– Simen har vel fire poeng i beltet nå. Det er veldig deilig å ha en slik fyr i laget. Han er rolig og fin hele tiden, 100 prosent dedikert hver eneste treningsøkt, gir tilbake uten å forlange noe. En veldig bra type å forholde seg til.


Og i kveld reddet Simen flere hundreprosent-sjanser – fra strek og fra 7meteren. Jeg noterte syv redninger på 13 avslutninger. 54% redninger. Utmerket, og helt ok med Kolstads beste-pris – i sterk konkurranse med navnebror Simen Lyse:

– Klart det var en deilig følelse, å være klar når det trengs. Rollen som «andremålvakt» er jeg vant til og forbereder meg deretter. I dag sto Lars godt før pause; jeg så ikke for meg noe innhopp. Men så slet vi litt, og Lars mistet litt «momentum», som gjorde at jeg kom inn. Jeg følte at selv om det var jevnt lenge, så stresset vi ikke veldig. Det føltes som vi hadde god kontroll. Og så sto vi bra i forsvar.

Realitets-sjekk

Etter to kamper nå med full poengpott, er vi på sluttspillplass. Det er bare fem poeng opp til andreplassen. Der ligger Drammen, vår neste motstander. Kampen i Drammenshallen neste onsdag blir på mange måter en «reality check» og vil nok kunne gi oss en pekepinn hvor vi står i forhold til de nest beste – lagene som ligger nærmest bak Elverum…

FAKTA

KOLSTAD – Bergen Håndball 29-25 (14-12)
Kolstad Arena
Tilskuere: 1187

KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen, Sondre Orheim – Elias Thome 2, Henning Limstrand 5, Sander Rønning, Adrian Aalberg 2, Rasmus Thaarup Carlsen 1, Magnus Langeland, Dennis Solem, Gabriel Setterblom 4, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 1, Håkon Følstad, Simen Lyse 13(5), Rasmus Mølgaard 1.

Toppscorer Bergen Håndball:
Sebastian Mossestad 6

Utvisninger, Kolstad: 3 x 2 min. – Bergen Håndball: 5 x 2 min.

TEKST: Tore Sæther / Kolstad Håndball
FOTO: Robert Magnussen